DAJ ŠTA DAŠ, SAMO NEK' JE PILEĆI PAPRIKAŠ: Ovo je recept za slasan i ukusan ručak

Vrijeme pripreme do 60 minuta

  • Gastro

  • 27. Feb. 2017  27. Feb. 2017

  • 0

Kad pripremate paprikaš, piletinu možete prije posoliti, uvaljati u brašno i kratko propržiti na ulju

Priprema:

  1. U mješavinu maslinovog i običnog ulja dodajte nasjeckani luk, bijeli luk, narezanu mrkvu i celer, začinite solju i dinstaje dok sve ne omekša. Pospite sve brašnom i kratko propržite te podlijte bijelim vinom.

  1. Dodajte mljevenu crvenu papriku, promiješajte, dodajte piletinu i još malo posolite i pobiberite. Podlijte s toliko vode da pokrije sastojke i sve nastavite dinstati na laganoj vatri.

  1. Na pola dinstanja dodajte narezanu svježu papriku i pelat. Posluženi pileći paprikaš ukrasite kašikom kisele pavlake, a uz njega kao prilog možete poslužiti široke rezance, njoke, kuhani krompir ili palentu.

Dobar tek!

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...