„FRLJOKA“; ŽIRI ZA ŠESTOAPRILSKU NAGRADU OTKLONIO DILEME: Merlin je nagradu dobio za ulogu u reklami "Perfetta"

Neka zavidni kritičari zavire u vrtiće, školske kuhinje, izletišta - djeca samo domaću „Perfettu" mažu na hljeb. Merlinov doprinos u tome je presudan, on je živi promotor vlastite ideje -vodilje: "SVOJE MAŽIMO, TUĐE MAŽNJAVAJMO!"

  • Frljoka

  • 27. Mar. 2017  27. Mar. 2017

Žiri za dodjelu Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, koji je, kao i do sada, želio zadržati anonimnost, odbacio je danas navode pojedinih kritičara da je dodjela ovogodišnje nagrade Dini Merlinu bila politička i da je poznati muzičar nagrađen zbog bliskosti sa aktuelnom vlašću u Gradu.

"Odbacujemo ovakve prizemne optužbe koje niko normalan i dobronamjeran ne može shvatiti ozbiljno. Neko ko vam je navodno blizak i naklonjen, sasvim sigurno vam neće naplatiti 250 hiljada maraka za novogodišnji nastup, nego će nastupiti džaba, k'o budala Halid Bešlić ", kaže se u ljutito intoniranom saopćenju Žirija.

Na primjedbu da je umjesto Merlina nagradu trebalo dobiti "Zabranjeno pušenje" ili "Dubioza kolektiv", ali nisu jer nisu po volji vlasti, Žiri za Šestoaprilsku nagradu je dodatno objasnio:

"Dino Merlin uopće nije nagrađen za doprinos muzici, jer on ništa novo nije snimio već 3-4 godine, nego za oblast video i scenske umjetnosti. Niko normalan i dobronamjeran ne može osporiti da je ulogom u reklami za paštetu 'Perfetta' Dino Merlin doživio krunu svoje blistave karijere i ostvario se kao multimedijalan, gotovo multipraktik umjetnik. U seriji spotova, Merlin pjesničkom blagošću i umirujućom mimikom afirmira perfekckionizam, zalaže se, dakle, za izvrsnost i konkurenciju znanja kao univerzalne vrijednosti kojima Sarajevo i Sarajlije teže.

Neka zavidni kritičari zavire u vrtiće, školske kuhinje, izletišta - djeca samo domaću „Perfettu" mažu na hljeb. Merlinov doprinos u tome je presudan, on je živi promotor vlastite ideje-vodilje: "SVOJE MAŽIMO, TUĐE MAŽNJAVAJMO!", kaže se na kraju saopćenja Žirija.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera.

loading...

trenutak ...