UEFA ODREĐUJE KO SU PRIJATELJSKE DRŽAVE: Pogledajte protiv koga BiH može, a protiv koga ne igrati u kvalifikacijama ze Euro

UEFA je Ligu nacija predstavila kao novo natjecanje koje će zamijeniti većinu prijateljskih utakmica. Počet će u rujnu 2018. godine i sudjelovat će 55 reprezentacija koje će biti razvrstane u četiri jakosne lige (A, B, C, D).

  • Sport

  • 31. Mar. 2017  31. Mar. 2017

U najjače dvije lige bit će četiri skupine s tri reprezentacije, a na završni turnir će se plasirati pobjednici skupina. Četiri reprezentacije preko Lige nacija će izboriti plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine, a četiri najlošije ispadat će iz liga. alt Trenutačno, prema ljestvici iz ožujka, u prvoj ligi su još: Njemačka, Francuska, Portugal, Belgija, Španjolska, Engleska, Švicarska, Italija, Poljska, Island i Bosna i Hercegovina.

U B ligi su Irska, Rusija, Austrija, Švedska, Slovačka, Wales, Ukrajina, Nizozemska, Sjeverna Irska, Češka, Turska i Mađarska, a u C ligi su Grčka, Rumunjska, Slovenija, Izrael, Srbija, Danska, Bugarska, Albanija, Škotska, Crna Gora, Norveška, Litva, Azerbajdžan, Cipar i Armenija. Ostatak europskih reprezentacija je u najlošijoj ligi.

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...