FRLJOKA NA GOSPODARSKOM SAJMU U MOSTARU: Andrej Plenković u hrvatskom paviljonu svečano otvorio Ivicu Todorića u prirodnoj veličini!

"Hrvatska, kao regionalni lider, ponudila je zemljama gubitnicama, Srbiji,Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori svoj autohtoni 'Generalov plan', sa 200 uspješnih obitelji, od kojih je obitelj Todorić naš najbolji izvozni brand", kazao je Plenković

  • Frljoka

  • 04. Apr. 2017  04. Apr. 2017

Današnje otvaranje dvadesetog jubilarnog Gospodarskog sajma u Mostaru proteklo je u znaku predstavljanja gospodarstva Hrvatske, ovogodišnje zemlje-partnera.

Andrej Plenković, premijer Hrvatske, tim povodom je na Hrvatskom paviljonu predstavio hrvatsko gospodarsko čudo: Ivicu Todorića u prirodnoj veličini, što je izazvalo zanimanje brojnih gostiju, domaćih i stranih, brojnih uglednika, gospodarstvenika, bankara, te veću grupu povjerilaca i dobavljača iz cijele regije i svijeta.

"Znam da su mnogi očekivali gospodina Todorića u mnogo većim gabaritima i dimenzijama, međutim naš zakon, takozvani Lex Todorić, obvezuje me da vam ga predstavim u njegovoj prirodnoj, izvornoj
veličini. Mnogi su očekivali i da gospodin Todorić bude zatvoren, ali to moja Vlada neće dopustiti ", kazao je Plenković otvarajući Ivicu Todorića.

On je dodao kako svaka zemlja-pobjednica u ratu ima svoj model ekonomskog razvoja, ne samo vlastitog gospodarstva, nego i cijele regije. "Amerikanci su nakon Drugog svjetskog rata poraženim zemljama
za oporavak gospodarstva ponudili 'Marschalov plan'.

Hrvatska, kao regionalni lider, ponudila je zemljama gubitnicama, Srbiji,Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori svoj autohtoni 'Generalov plan', sa 200 uspješnih obitelji, od kojih je obitelj Todorić naš najbolji izvozni brand", kazao je Plenković.

Srpski premijer Aleksandar Vučić kazao je kako prethodne vlasti u Srbiji nisu imale razumijevanja za gospodarski model koji je prakticirala Hrvatska, ali da očekuje da će nakon povratka Bogoljuba
Karića iz Rusije "za dve, do dve i po godine i naša ekonomija, poput Hrvatske, čvrsto da stane na tuđe noge".

U prigodnom kulturno-umjetničkom programu posjetitelje je zabavljala grupa "Gazde", a organizirani su tradicionalni skokovi sa križa na Humu u bazen sa izvorskom vodom "Jamnica".

Iznenađenje je predstavljalo održavanje prvog takmičenja u tradicionalnoj hercegovačkoj disciplini "Kamena s ramena", čiji je ovogodišnji pokrovitelj bila Borjana Krišto, članica Kolegija Parlamentarne skupštine BiH.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera.

trenutak ...