FRLJOKA; ALEKSANDAR VUČIĆ OTKRIO: "Jedan od poklonjenih ruskih MIG-ova nosiće ime Emira Kusturice"

Aleksandar Vučić, premijer i predsjednik Srbije, odbacio je špekulacije da su vlasnici "Air Serbie" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata" odbili da avione nazovu po Kusturici. "Koliko je meni poznato, Ujedinjeni Arapski Emirati upravo su dobili ime po Emiru Kusturici", kazao je Vučić

  • Frljoka

  • 11. Apr. 2017  11. Apr. 2017

Nedavna odluka "Air Serbie" da jednom od aviona iz svoje flote da ime "Goran Bregović" obradovala je mnoge poklonike poznatog muzičara, ali je razljutila njegovog kuma Emira Kusturicu, koji još uvijek nije dobio avion koji će nositi njegovo ime.

Do sada su avioni dobili imena svjetski poznatih Srba, Novaka Đokovića, Mikija Manojlovića, Dejana Stankovića i Vlade Divca.

"Preporučujem putnicima da tokom leta 'Goranom Bregovićem' redovito kontrolišu jesu li im novčanici na svojim mjestima", navodno je zajedljivo prokomentarisao slavni režiser odluku "Air Serbie". On je u istom tonu skrenuo pažnju putnicima da, zlu ne trebalo, "prebroje jesu li im svi prsti na broju nakon rukovanja sa posadom i stjuardesama aviona 'Goran Bregović".

Aleksandar Vučić, premijer i predsjednik Srbije, odbacio je špekulacije da su vlasnici "Air Serbie" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata" odbili da avione nazovu po Kusturici. "Koliko je meni poznato, Ujedinjeni Arapski Emirati upravo su dobili ime po Emiru Kusturici", kazao je Vučić.

On je rekao da je tokom nedavne posjete Moskvi dogovorio sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom da se jedan od šest "MIG-ova" koje je Rusija poklonila Srbiji nazove po slavnom režiseru.

"Kada se ta flota po dolasku u našu zemlju osposobi za letove, Emir Kusturica će, kao vrstan pilot, imati privilegiju da lično vozi MIG-a.", najavio je Vučić.

On je rekao i da njegova Vlada već duže vrijeme razmišlja da imenom Emira Kusturice nazove specijalnu liniju ručno rađenog srebrnog escajga.

Kako je rekao Vučić "upravo je Kusturica u svojim filmovima popularizirao u celom svetu jedinstvene srpske leteće viljuške, kašike, noževe..."

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera.

trenutak ...