Politika
VASKOVIĆ OTKRIVA: Grigorije u funkciji Dodikovog “borbenog ovna” protiv Vučića
Prije 25 min0
Sirovo, jednostavno, ukusno, ali prije svega izuzetno zdravo i bez bilo kakve hemije.
Gastro
16. Apr. 2017 16. Apr. 2017
0
Potrebno je:
- 1 paradajz
- 1/3 šolje otopljenog kukuruza šećera (nekuhanog)
- 1 češanj bijelog luka
- šaka oraha
- 1 avokado
- šolja i po vode
- prstohvat soli i bibera
Sve sastojke staviti u blender, dodati vodu i blendati. Avokado presijeći na pola, ukoniti sjemenku i kašikom sastrugati unutašnjost. Dodati u blender i miksati dok se ne homogenizuje. Ukoliko vam je pregusta, dodati još malo vode.
Potrebno je:
- 2 mrkve
- 4 paradajza
- 1 šolja sirovog kikirikija
- 1 češanj bijelog luka
- pola kašičice himalajske soli
- pola veze peršuna
Paradajz isjeckati i staviti u blender, i miksati dok se ne pretvori u kašu. Dodati isjeckani peršun i blendati. Zatim dodati sve ostale sastojke i nastaviti sa blendanjem. Ukoliko je pregusto, dodati malo vode.
Potrebno je:
- 2 stabljike celera
- 1/3 nasjeckanog zelenog dijela prase
- sok od jednog limuna
- 1 avokado
- 1 i po šolja sirovog špinata
- pola šolje cvjetova sirovih brokula
- 1 datula
- pola šolje vode (ili više)
U blender sipati vodu, dodati špinat i limunov sok, i blendati. Celer, prasu i brokule isjeckati i dodati u blender. Avokado podijeliti na pola, ukloniti sjemenku, pa kašikom sastrugati unutrašnjost i dodati u blender. Sve sastojke blendati dok se ne homogenizuju. Dodati još vode ukoliko vam je čorba pregusta. Jesti rashlađeno.
U slast!
Politika
VASKOVIĆ OTKRIVA: Grigorije u funkciji Dodikovog “borbenog ovna” protiv Vučića
Prije 25 min0
Mini market
KONAKOVIĆ POSTAO SVJESTAN SKANDALA PA OKRENUO PLOČU: "To je čin koji pokazuje ko je završio na drugoj strani"
Prije 32 min0
Sport
POZITIVNE VIJESTI ZA NAVIJAČE "PLAVIH": Željezničar ima investitora?
Prije 47 min0
Vijesti
IZ BHRT-a ODGOVORILI NA KRITIKE: "Osuđujemo svaki oblik napada na uposlenike BHRT-a"
Prije 47 min0
Gastro
PRIJEDLOG ZA DOPUNU RUČKA ILI ZA VEČERU: Uživat ćete već nakon dvadesetak minuta pripreme
16. Jan. 20210
Gastro
ODLIČNA, A BEZ KONZERVANSA: Napravite kod kuće paštetu od...
17. Jan. 20210
Gastro
AUSTRIJSKI SPECIJALITET NA DOMAĆI NAČIN: Napravite čuveni hljeb od pire krompira i oduševite ukućane (VIDEO)
Prije 11h0
Gastro
BRZO, JEDNOSTAVNO, JEFTINO: Kad sa posla dođete kući, napravite ovu pastu za pola sata
Prije 6h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.