„FRLJOKA“ SAZNAJE: Lepa Brena na „Eurosongu“ u Kijevu predstavlja sve zemlje regije pjesmom „Živ(j)ela Agroslavija“!

Lepa Brena će regiju u Kijevu predstaviti pjesmom „Žive(j)la Agroslavija“ koju će istovremeno otpjevati na hrvatskom, srpskom, bosanskom i crnogorskom jeziku. Pratit će je njen bivši orkestar „Gr(ij)eh struktura“

  • Frljoka

  • 26. Apr. 2017  26. Apr. 2017

Četiri zemlje nekadašnje SFR Jugoslavije, danas poznatije kao „Agroslavija“, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru na „Eurosongu“ koji se narednog mjeseca održava u Kijevu (Ukrajina) zajednički će predstavljati Fahreta Jahić - Lepa Brena, najpopularnijna muzička umjetnica u svakoj od tih država.

Odluka je to koja je saopćena nakon sastanka poola televizijskih servisa ovih zemalja održanog u prelijepom ambijentu zamka Kulmerski dvori pored Zagreba.

Lepa Brena će regiju u Kijevu predstaviti pjesmom „Žive(j)la Agroslavija“ koju će istovremeno otpjevati na hrvatskom, srpskom, bosanskom i crnogorskom jeziku. Pratit će je njen bivši orkestar „Gr(ij)eh struktura“.

Lepoj Breni bit će ovo prvi nastup na „Eurosongu“ iako je pokušavala nastupiti i prije više od 30 godina. No, njena tadašnja pjesma „Bum, Tile, bum“ ocijenjena je kao nedolična i protivrežimska, zbog čega je voljom komunističkih moćnika cenzurisana, a kasnije i zabranjena.

ŽIV(J)ELA AGROSLAVIJA

Tekst i Muzika: IVICA TODORIĆ ZA(U)HAR

Kad prespavam noćne more
"Konzume" i "Mercatore"
Jednoumlje gdje sam rođena
Za sve što sam kupovala, karticu sam ispeglala

Živ(j)ela Agroslavija!

Zemljo "Jane", "Kiseljaka"
Blagajnica i težaka
zemljo mojih očnih z(j)enica
Blago vladi što te ima, bavit će se kreditima


Živ(j)ela bez pokrića m(j)enica!

Zemljo Tita i kredita
Todorića i bandita
Sv(j)etska banka sve o tebi zna
Blago regiji što te ima,
dobavljačima, pov(j)erenicima

Živj(e)la Agroslavija!

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera.

trenutak ...