ZVIZDIĆ NAKON SASTANKA SA RAMLJAKOM: „Kriza Agrokora neće se preliti na BiH" (FOTO)

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH je dodao kako se razgovaralo i o sudbini oko 5.200 radnika, koji su zaposleni u Agrokorovim firmama u BiH

  • Ekonomija

  • 27. Apr. 2017  27. Apr. 2017

„Svi moraju ispunjavati svoje obaveze i plaćati svoje račune, uključujući plaćanja prema radnicima, državi i dobavljačima“, izjavio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, nakon sastanka sa povjerenikom Vlade Hrvatske za „Agrokor“, Antom Ramljakom.

„Ovo je samo prvi u nizu sastanaka, koji će se održavati sve dok ne dođe do potpunog restrukturiranja Agrokora“, najavio je Zvizdić.

Dodao je kako se razgovaralo i o sudbini oko 5.200 radnika, koji su zaposleni u Agrokorovim firmama u BiH, te o tome da neće biti izvlačenja novca tih kompanija u Hrvatsku, sa ciljem plaćanja Agrokorovih dugova.

Kako je ranije najavljeno, Ramljak se na sastanku koji je bio zakazan za 12 sati sastao s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, ministrom finansija i trezora Vjekoslavom Bevandom, te predstavnicima firmi „Agrokor“ Grude, „Ledo“ Čitluk, „Zvijezda“ Sarajevo, „Konzum“ Sarajevo, „Velpro Sarajevo“ i „Superkartica“ Sarajevo.

Ramljak je rekao da je ovo bitka za zaposlene i dobavljače i sve države u regiji.

- Uspjeli smo spriječiti da se taj problem ne prelije iz Hrvatske u regiju - rekao je Ramljak.

trenutak ...