NEDJELJA I SVI STE TU: Ovo je recept za kadaif na poseban način...

Dok se masa nakratko hladi, pripremati kadaif. Pola kadaifa rasporediti u tepsiju...

  • Gastro

  • 30. Apr. 2017  30. Apr. 2017

  • 0

Način pripreme:

Puter u tavi nakratko upržiti, pa dodati šećer. Šećer kratko prepržiti. Zatim dodati sitno sjeckani kadaif, kratko poslije dodati sjeckane orahe.

Sve skupa na laganoj temperaturi uz stalno miješanje pržiti da kadaif dobije tamnožutu boju.

Upržen kadaif ostaviti na stranu da se hladi.

Dok se kadaif hladi, pripremati krem. U šerpu uliti mlijeko, dodati sve navedene sastojke za kremu „osim slatke pavlake“ i uz stalno miješanje kuhati da se masa zgusne.

Masu ostaviti na stranu oko 5 minuta.

Dok se masa nakratko hladi, pripremati kadaif. Pola kadaifa rasporediti u tepsiju.

Krem na kratko izmiksati, dodati slatku pavlaku i ponovo miksati da se dobije glatka krema.

Odmah vruću kremu preliti preko kadaifa, pa sa preostalom polovicom kadaifa prekriti nanesenu kremu. Rukama lagano izravnati.

Kadaif ostaviti u frižider nekoliko sati, a najbolje preko noći.

(SB/Bosanskikuhar.ba)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...