POGAČICE S FAŠIRANIM MESOM: Evo recepta za danas, kad se vratite s posla...

Pogačice sa obje strane pržiti da dobiju tamnožutu boju...

  • Gastro

  • 17. Maj 2017  17. Maj 2017

  • 0

Način pripreme:

Luk i bijeli luk prečistiti, oprati i izrezati na sitno.

U tavi zagrijati malo ulja i dodati crveni luk da omekša. Faširano meso dodati na luk i na većoj temperaturi kratko dinstati uz stalno miješanje.

Dodati sve začine i bijeli luk. Smanjiti temperaturu i lagano dinstati da meso omekne i ispari sav sos.

Na samom kraju dodati sitno rezane paprike i peršun. Izmijesiti i ostaviti masu da se hladi.

Dok se masa hladi pripremati tijesto. Sa svim navedenim namirnicama zamijesiti tijesto i odmah praviti loptice malkice veće od jajeta.

Valjkom za tjesteninu loptice razvaljati u krug pa ih puniti hladnim filom. Jufkice preklopiti preko pola. Krajeve prstima ispritiskati, pa nožem za tjesteninu obnoviti.

Ulje zagrijati u tavi ili šerpi. Pogačice sa obje strane pržiti da dobiju tamnožutu boju (kao na slici).

Servirati uz razne salate ili jogurt.

(SB/Bosanski kuhar)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...