TAJNI RAZGOVORI KĆERKE BALKANSKOG KASAPINA; Kćerka Slobodana Miloševića: „Tata mi je.. majku zbog tog saopštenja“

Transkripti telefonskih razgovora Slobe, Mire i njihove djece svjedoče o neobičnim razinama obiteljskih odnosa

  • Mini market

  • 13. Jul. 2017  13. Jul. 2017

  • 0

Na oko 700 stranica knjige "Slobodan Milošević – Anatomija zločina" Dušan Viro objavio je čak 300 stranica transkripata telefonskih razgovora neslavnog pokretača serije ratova na području bivše Jugoslavije. Neki od njih naprosto su bizarni, u pravilu se odnose na intimne prilike u obitelji Milošević-Marković, ali unatoč tome upravo ti dijelovi opisuju bizaran intimni svijet čovjeka koji je razbio Jugoslaviju, čija je borba za političku vlast života koštala stotine tisuća ljudi, koji je naposljetku skončao kao optuženik za ratne zločine na sudu u Haagu.

22.03.1997. 22.24 sati

Razgovor Marije Milošević sa Željkom Mitrovićem, vlasnikom Pink televizije i bliskim prijateljem obitelji Milošević, te članom JUL-a, stranke Mire Milošević. Marija bjesni na Mitrovića zbog proglasa, odnosno pismenog priopćenja javnosti u kojem je novoizabrani ministar telekomunikacija Dojčilo Radonjić najavio restriktivne mjere protiv "piratskih" radio i televizijskih stanica, očito bez Miloševićevog znanja i odobrenja, što je vožda jako razljutilo te se otresao na kći Mariju. Iz razgovora je jasno i da je Dojčilo Radonjić bio Marijin "kanidat" za mjesto ministra telekomunikacija.

Željko: Mariju, molim vas.

X: E, momenat samo.

Marija: Halo?

Željko: Halo!

Marija: Ej!

Željko: Ej! Gde si ti?

Marija: Slušaj!

Željko: Kaži.

Marija: Tata mi jebe majku za ovo saopštenje šta je bilo.

Željko: Zašto?

Marija: E, sad, sad čekaj, sad zvoni drugi telefon. Moram da zovem ove dežurne. Molim te, čekaj.

(kratka pauza)

Marija: Halo?

Željko: Halo!

Marija: E, tu sam.

Željko: Ej, a šta je problem?

Marija: Slušaj!

Željko: Kaži.

Marija: Jebe mi majku. 'Ću da ja najebem što je ovaj postao ministar. Kaže da država nije smela po tom pitanju da se izjašnjava, da je sve trebalo da bude na financijskoj bazi, da si to sigurno ti mu ga zapalio da, da on daje takvo saopštenje. I da više ni jedno saopštenje ne daje da ga ne pita, jer će biti ministar dva dana. I sad meni ovde jebe majku.

Željko: Ma znam, al čovek radi svoj posao.

Marija: Ni slučajno, kaže "nije smeo to da uradi u ovom trenutku". Da on nema pojma da se bavi politikom, ne zna to da radi, a da ti također ne znaš to da radiš.

Željko: Pa znam bre, ali...

Marija: Molim te, ja ovde trpim jezivi teror zbog tog saopštenja kojeg nisam čak ni čula.

Željko: Ej... slušaj! Slušaj, slušaj, da ti objasnim nešto. Milanović (Dragoljub, direktor RTS-a, op. a.) je čito, ja mislim, pročito njemu to saopštenje.

Marija: Nije!

Željko: Pa jel on...?

Marija: Nije! On je zapanjen kad je čuo to na vestima.

Željko: Al on se čuo sa Milanovićem.

Marija: On je sad zvao tek Milanovića. I nije se čuo s Milanovićem. Ja valjda znam šta ti pričam. Nemoj ni slučajno da daje bilo kakva saopštenja. Ja ovde trpim jedino maltretiranje zbog toga.

Željko: Znam, ali čini mi se da je Milanović, Milanović...

Marija: Nije!

Željko: ... da se čuo s njim.

Marija: Nije. Kolko puta hoćeš da ti kažem?

Željko: Pa mislim, onda je to problem na, na...

Marija: Prvo, optužuje tebe i optužuje Dojčila. A optužuje i mene jer je on moj kandidat. I da je mislio...

Željko: Ma čekaj, čekaj. Stani malo, bre! A šta u saopštenju nije u redu?

Marija: Uopšte nije smeo da daje to o dozvolama saopštenje! Ja ga nisam čula, on ga je čuo. Željko, to je bilo na vestima kad sam te zvala telefonom. I kao što znaš, ne znam šta je zvučalo. Ali on je reko da je istekla dozvola, a stavili smo na nivou da 19 miliona duguje PTT-u I treba da ostane na finansijskom planu, a ne na dozvolama. I da država ne sme da se meša. I da savezni ministar ne treba da se oglašava po tom osnovu. Nije rečeno da će se reagovat po tom osnovu. Nije smeo to da uradi. Jel čuješ šta ti kažem?

Željko: Jesi ti čula saopštenje kako...?

Marija: On mene ovde maltretira. On ga je čuo!

Željko: Saopštenje je samo analiza.

Marija: On ga je čuo i nije u redu. Zašto meni objašnjavaš, nisam ga čula! I mama kaže da je to politički puno loše. A rekao je da što se tebe tiče, da je mislio da, da si ti za to, tebe bi postavio za ministra, al da se ti ne baviš politikom i da ti ne umeš da radiš. Aja te pomenula nisam. To je njegov zaključak da, da ti Dojčila truješ šta treba da radi.

Željko: Čekaj, čekaj, pa jel si ispravila to da to nema veze.

Marija: Nisam ispravila, nisam čula saopštenje. Ne mogu da govorim u odbranu nečega, ne znam o čemu se radi.

Željko: Na mena, u saopštenju nema ničega. Ali bukvalno ničega, sam, sem, sem onoga što znaju i vrapci na grani.

Marija: "Nije smeo da pominje dozvole", kaže, "ima milion pirata". Nije smeo nikakve dozvole da..., kako se zakon primenjuje samo na njih, a ne na ostale. Nije smeo na taj nivo da diže celu stvar. Trebalo je da ostane na finansijskom, da je dužan taj i taj 19 miliona, to je 6 miliona maraka. I na tome je trebalo da ostane, Radojević je na sovju ruku umeđao državu u saopštenje i poludeo mi je tata.

Željko: Pa znam, ali bio kod Milanovića, konsultovao Milanovića.

Marija: Čekaj, zvoni specijal, čekaj, budi na vezi!

(SB/Express)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...