„FRLJOKA“ OTKRIVA: Direktor TVSA Elvir Resić zabranio sve pjesme koje mogu asocirati na nestašicu vode u Sarajevu

Izvori „Frljoke“ otkrivaju da direktor TVSA Resić razmišlja i da novinarima i urednicima TVSA zabrani pominjanje imena premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića jer, kako je rekao, „pominjanje te činjenice spada u širenje uznemirujućih vijesti, koje šire paniku, pa i agresivnost kod građana“

  • Frljoka

  • 29. Jul. 2017  29. Jul. 2017

Direktor kantonalne TVSA Elvir Resić smijenio je uredništvo muzičke redakcije ovog javnog servisa, saznaje „Frljoka“.

Smjena je uslijedila nakon što je emitovana tradicionalna pjesma „Kad ja pođoh na Bentbašu na vodu“, jedna u nizu muzičkih numera u kojima se pominje voda, a koje je direktor stavio na crnu listu.

Na toj listi su svi muzički sadržaji koji, po mišljenju direktora, asociraju na neuobičajene nestašice vode u Kantonu Sarajevo.

Prema našim izvorima, spisak zabranjenih pjesama je dugačak, a obuhvata sve muzičke žanrove i pravce.

Na crnoj listi su tako i sevdalinke „Vrbas voda nosila jablana“ i „Sa Igmana pogledat je lijepo gdje se Bosna razljeva daleko“, ali i rock standard u kojem Ekatarina Velika pjeva „Ja sam dečak iz vode“, te hard rock himna „Smoke on the Water“ Deep Purplea.

Izvori „Frljoke“ otkrivaju da direktor TVSA Resić razmišlja i da novinarima i urednicima TVSA zabrani pominjanje imena premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića jer, kako je rekao, „pominjanje te činjenice spada u širenje uznemirujućih vijesti, koje šire paniku, pa i agresivnost kod građana“.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera.

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...