PRŽITE NEŠTO LAGANO: Recept za bosansku pastrmku s hercegovačkom blitvom

Za danas, nešto jako ukusno, jednostavno i osvježavajuće

  • Gastro

  • 03. Avg. 2017  03. Avg. 2017

  • 0

Sastojci:

blitva

krompir

malo maslinovog ulja

bijeli luk

malo soli

par kapi limuna

pečena pastrmka

Očišćenu i na komade izrezanu blitvu stavimo u slanu kipuću vodu u koju smo 10 minuta prije stavili krompir na veće kocke, te zajedno kuhamo još 10-15 minuta.

Kuhanu blitvu i krompir potom ocijedimo.

U međuvremenu na maslinovom ulju na kratko propržimo sitno sjeckani bijlei luk. Zatim, bijeli luk maknemo s peći te dodamo blitvu i krompir, a onda dodamo so, biber i kapi limuna.

Serviramo uz pečenu pastrmku.

(SB/Bosanskikuhar.ba)

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...