NOVE LAŽI, PREVARE I OBMANE FUADA KASUMOVIĆA: Da li je došlo do izdaje u redovima nedavno utemeljenog Nezavisnog bloka? (FOTO)

Mjesecima je poznat lažni profil Salyvena Oneela, i još 5-6 lažnih profila, koji siju mržnju prema svima koji govore i pišu o malverzacijama Kasumovićeve ekipe, naročito prema nepodobnim novinarima

  • Mini market

  • 20. Sep. 2017  20. Sep. 2017

Da li je došlo do izdaje u redovima nedavno utemeljenog Nezavisnog bloka, ili je nešto drugo posrijedi, do sada nismo uspjeli „raspetljati“. Ali, svakih nekoliko minuta na profilu: https://www.facebook.com/almir.cajlakovic, pojavljuju se nove pikanterije i sugerisanje podobnim medijima i vlasnicima profila na društvenim mrežama da pišu protiv Vlade Zeničko-dobojskog kantona i stranaka koje nisu „pod šapom“ gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

Već smo pisali da, s obzirom na iranski background Fuada Kasumovića, pojedine zapadne obavještajne službe pažljivo prate stvaranje paraobavještajne i informatičke mreže lažnih profila od strane aktuelnog gradonačelnika Zenice.

Prema izvorima ovih zapadnih službi, sličan scenarij priprema se i u BiH. A sve kako bi se usporilo približavanje BiH NATO savezu i EU.

Šablon je uvijek isti: stvaranje nesigurnosti, medijskih laži, osnivanje partija (npr. PEGIDA u Njemačkoj i Nezavisni blok u BiH).

Matrica i ciljevi, podsjećamo, isti su kod Milorada Dodika i Fuada Kasumovića, koji plaćaju „trolove i botove“ da sa lažnih profila šire lažne vijesti i nesigurnost. Agresivno se ponašaju, ne poštuju i negiraju Ustav i zakone svoje države te jednako komentiraju sudske instance u BiH.

Mjesecima je poznat lažni profil Salyvena Oneela, i još 5-6 lažnih profila, koji siju mržnju prema svima koji govore i pišu o malverzacijama Kasumovićeve ekipe, naročito prema nepodobnim novinarima.

Prije neku noć, jedan od aktera počeo je na svom FB profilu objavljivati međusobne razgovore predsjedavajuće Gradskog vijeća Zenice Sanje Renić, savjetnika gradonačelnika Armina Mujkića, pa i samog gradonačelnika Kasumovića koji mu za odanost nudi posao u nekoj američkoj prodavnici oružja...

A možete se uvjeriti i kako se dogovara plasiranje lažnih vijesti. Unaprijed se izvinjavamo na suštinskoj nepismenosti onih koji sudjeluju u ovoj komunikaciji...

Prema navodima Almira Čajlakovića, čiji link imate u uvodu ovog teksta, iza profila Salyvena Oneela stoji već spomenuti Armin Mujkić, savjetnik Fuada Kasumovića, kvazi-novinar, autor najcrnjih rečenica koje su upućene novinarima, a i drugim javnim djelatnicima u Zeničko-dobojskom kantonu.

O kakvoj se beskrupuloznoj ekipi radi, svjedoči i „slika“ prepiske koju ćete vidjeti za koju sekundu, a radi se o ismijavanju nekadašnjeg direktora JP Vodovod i kanalizacija Ekrema Kahrimana, koji je izršio samoubistvo nakon što ga je sa te funkcije smijenio upravo Fuad Kasumović...

Vijesti o novim lažima, prevarama i obmanama Fuada Kasumovića šire se iz dana u dan.

(S.B.)

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...