Gastro
OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Danas pravimo domaći Snickers, svi će pričati samo njemu…
09. Sep. 20180
Snickers kolačići za 8 osoba gotovi su za sat vremena
Gastro
17. Dec. 2017 17. Dec. 2017
0
Sastojci
Tijesto
225 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
2 žlice kakao praha
100 g šećera ( kristal)
1 vrećica vanilin šećera
125 g margarina /maslaca
1 jaje
75 g mljevenog kikirikija
Karamel
50 g šećera ( kristal)
Krema
100 ml slatkog vrhnja
100 ml mlijeka
100 g šećera ( kristal)
1 vrećica vanilin šećera
2 žlice oštrog brašna
Glazura
100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
2 žlice ulja
Ukrašavanje
50 g polovica kikirija
50 g sjeckanog kikirikija
Priprema
Od svih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
Tijesto tanko razvaljajte i kalupom režite kružiće.
Složite ih na papirom obloženu tepsiju i pecite u pećnici na 180°C oko 15 minuta i ohladite.
Za kremu pomiješajte sve sastojke.
Na vatri otopite šećer i napravite karamel.
Pazite da ne izgori.
U otopljeni šećer dodajte ostale pomiješane sastojke i lagano kuhajte dok se ne zgusne.
Pustite da se malo prohladi.
Na kolačiće stavite žličicu kreme. Na kremu utisnite dvije polovice kikirikija.
Napravite glazuru od čokolade i prelijte po kolačićima.
Pospite sjeckanim kikirikijem.
Ako su vam kolačići tanki možete sa kremom spajati po dva, preliti glazurom i ukrasiti kikirijem.
Po želji možete umjesto kikirikijem ukrasiti gotovim prigodnim ukrasima.
Dobar tek!
(SB)
Vijesti
VASKOVIĆ DEVASTIRAO DODIKOV REŽIM: "On će tek da napadne, on je predsjednik RS, on je premijer RS-a, on je srpski član Predsjedništva BiH, njegovo IME JE..."
Prije 17 min0
Hronika
HOĆE LI KRVNIK IZ KALINOVIKA NA SLOBODU: Statusna konferencija povodom žalbe u slučaju Ratka Mladića, odbrana traži...
Prije 23 min1
Estrada
KADA JE TE DAVNE 1978. ŠABAN NAPISAO OVU PJESMU, PREDVIĐALI SU MU PROPAST: A, onda je prodana u milionskom tiražu i OBORILA SVE REKORDE! (VIDEO)
Prije 26 min0
Show
PORNO GLUMICA OTKRILA PIKANTERIJE S POSLA: „Možete li zamisliti da se seksate na način koji vam stvarno paše i da na to…“
Prije 42 min0
Gastro
PREPEČENI HLJEB S BIJELIM LUKOM: Toliko dobar da vam ne treba ništa osim njega
16. Feb. 20190
Gastro
MOGU I S NOGU: Piroške, i bolje i jeftinije nego u pekari
15. Feb. 20192
Gastro
UMAK BOLONJEZE: Kad imate njega, za ručak se ne sekirajte
Prije 20h0
Gastro
KLASIK, FANTASTIK: Na brzinu napravite savršene faširane šnicle, tradicionalno jelo iz naših krajeva
Prije 56 min0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.