Mini market
ČUDNA JADA OD MOSTARA GRADA: Bh. blok "IMA PLAN" - za to će im izgleda trebati…
Prije 21 min0
Ako tražite jelo koje se brzo priprema, koje je jednostavno a pritom krijepi organizam, tada je rižoto s piletinom, kurkumom i kukuruzom pravi izbor za vas
Gastro
12. Jan. 2018 12. Jan. 2018
0
POTREBNO:
4 pileća batka bez kosti (ili 1 veći pileći file)
1 veći luk
150 ml finog bijelog vina
300 ml riže (mjerite na mjernu posudu)
mala konzerva kukuruza
sol, papar, vegeta
1 žlica provansalska mješavina začina (a može i bez nje)
1/2 žličice kurkume
150 g parmezana
50 g maslaca
800 ml vode ili temeljca
PRIPREMA:
Piletinu isjeći na sitnije komadiće. Začiniti solju, paprom, vegetom…
Na malo ulja pržiti sitno sjeckan luk, dodati piletinu pa uz miješanje pržiti na jačoj vatri par minuta dok sva piletina lagano ne porumeni. Dodati začine i vino pa pustiti da sva tekućina ispari. Dodati rižu, pa uz miješanje pržiti dodatnih 5 minuta.
Tada početi postupno svakih 10-tak minuta dodavati vodu ili temeljac kako bi se riža lijepo mogla ispirjati. Ako dodajete vodu, tada je rižoto potrebno jače začiniti. Ako podlijevate temeljcem, smanjite začine jer je temeljac već začinjen.
Nakon 15 minuta pirjanja riže sa mesom, isključite rižoto, dodajte parmezan, kurkumu, papar i maslac, promiješajte i ostavite poklopljeno da riža nabubri do kraja. Tako će se rižoto lijepo povezati i svi okusi će doći do izražaja.
Poslužite rižoto uz dodatnu zdjelicu ribanog parmezana i salatu po želji.
Dobar tek!
(SB / Recepti)
Mini market
ČUDNA JADA OD MOSTARA GRADA: Bh. blok "IMA PLAN" - za to će im izgleda trebati…
Prije 21 min0
Regija
MILIVOJEVIĆ POSVE SIGURAN, SLIJEDE TEKSTONSKE PROMJENE NA BALKANU: "Washington je dao zeleno svjetlo Njemačkoj da pregovara..."
Prije 30 min0
Sport
ITALIJA BRUJI O "DIJAMANTU": Roma planira Džeku izbaciti iz tima, njegov agent je dobio samo jedan zadatak…
Prije 36 min0
Estrada
IZGLEDA NEPREPOZNATLJIVO: Procurila prva fotografija Marine Tucaković nakon duge borbe s teškom bolešću
Prije 50 min0
Gastro
POSLASTICA OD PET JAJA: Na brzinu napravite karpati kolač i oduševite ukućane (VIDEO)
22. Jan. 20210
Gastro
GOTOVO ZA POLA SATA: Piletinu u lisnatom tijestu pripremite na ovaj način...
21. Jan. 20210
Gastro
IDEALNO KAD SMO SVI NA OKUPU: Na brzinu napravite bosanske lokume i oduševite ukućane (VIDEO)
23. Jan. 20210
Gastro
AKO JE NEGDJE PRONAĐETE: Ovako se pravi pečena patka...
22. Jan. 20210
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.