Gastro
I TJESTENINA I ČORBA: Napravite kod kuće pravu, pravcatu tarhanu
22. Jan. 20190
Svi smo barem jednom probali juhu od rajčice, ili, supu odnosno čorbu od paradajza, bilo od svježih ili onih iz konzerve; svakako da su jela bolja kada se pripreme od svježih namirnica
Gastro
12. Jan. 2018 12. Jan. 2018
0
Voće i povrće nam je dostupno na svakom uglu pa tako nije problem doći do paradajza. A kako je moguće da je čorba od ovog povrća bijela? Ako u nju dodamo vrhnje za kuhanje i malo tartufa ili šampinjona, ovisno u kojem kraju regije živite, poprimit će bijelu boju.
Takođe, zahvaljujući vrhnju nećete osjetiti moguću kiselost paradajza već će joj vrhnje dati pomalo slatkast okus. Stoga, nabavite potrebne namirnice i pripremite gustu i fantastičnu čorbu po receptu chefa Tomislava Nikšića.
3 kg svježeg paradajza
2,5 l vrhnja za kuhanje
18 g soli
60 g bibera
10 g bosiljka
50 g šampinjona ili tartufa
0,5 l mlijeka
10 ml ulja od tartufa ili maslinovog ulja
E, pa, u slast!;)
(Gastro.24sata.hr/SB)
Gastro
I TJESTENINA I ČORBA: Napravite kod kuće pravu, pravcatu tarhanu
22. Jan. 20190
Gastro
PRIPREMA ZA SUTRA: Naš prijedlog za prvi ovogodišnji iftar
15. Maj 20180
Gastro
GRIJE GRLO, KRIJEPI DUŠU: Napravite krem čorbu od cvekle i krompira prema našem receptu
20. Mar. 20180
Gastro
JEDI ZDRAVO, JEDI DOBRO: Danas za ručak predlažemo čorbu od bundeve, ukusno i zdravo jelo
21. Feb. 20180
Vijesti
NEMA DOBRIH VIJESTI IZ KLINIČKOG CENTRA U SARAJEVU: Na KCUS-u testirano 276 uzoraka, novi smrtni slučajevi...
Prije 17 min0
Hronika
EPILOG PRIZORA SA PALA KOJI JE ŠOKIRAO JAVNOST: Muškarac sa mitraljezom upao na zabavu i zapucao, oglasila se i policija
Prije 33 min0
Mini market
PRETUKAO SARAJLIJU PA POBJEGAO: Predao se načelnik opštine Han-Pijesak!
Prije 44 min0
Svijet
EUROPSKA UNIJA PRELOMILA: Za Balkan 651.000 vakcina, najviše za Bosnu i Hercegovinu
Prije 48 min0
Gastro
MEZA, PRILOG ILI GLAVNI OBROK, POTPUNO JE SVEJEDNO: Na brzinu napravite punjena pohovana jaja, specijalitet za sve generacije
19. Apr. 20210
Gastro
PRIJEDLOG ZA POSTAČE: Ususret sedmom iftaru - tu je i "legenda" bosanske kuhinje
Prije 19h0
Gastro
NJEZINO VELIČANSTVO – GUŽVARA: Na brzinu napravite pitu „lijenih žena“, i oduševite ukućane (VIDEO)
18. Apr. 20210
Gastro
IZDAŠNO I KALORIČNO JELO, IDEALNO ZA DANE POSTA: Orijentalna musaka
18. Apr. 20210
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.