Gastro
RECEPT ZA KROFNE: 3 tajne koje sprečavaju upijanje masnoće
14. Feb. 20180
Poklanjamo recept za domaće krofne, jer su daleko bolje od kupovnih
Gastro
25. Jan. 2018
0
Sastojci
5 šalica brašna
2 jaja
1/3 šalice šećera
2 vrećice suhog kvasca
1/4 šalice otopljenog margarina
1/4 šalice ulja
1.5 šalica mlijeka
3/4 žličice soli
1-1.5 l ulja
Priprema
Suhi kvasac ubacite u brašno ili ga razmutite u toplom mlijeku, promiješajte i pustite 5 minuta da odradi.
Jajima dodajte šećer i izmućkajte ih.
Toj smjesi dodajte ulje i rastopljeni margarin pa mlijeko.
Dodavati brašno postupno u smjesu i umutiti mikserom.
Ako je potrebno dodajte još brašna, tijesto treba biti na rubu ljepljivosti, ali da se ipak ne lijepi.
Prebacite tijesto u nauljenu posudu i prekrijte krpom pa stavite na toplo mjesto da odstoji i udvostruči se u obujmu.
Naraslo tijesto još malo zamijesite rukama i stavite ga na pobrašnjenu podlogu pa razvaljajte.
Izrezujte krugove i slažite ih na pobrašnjeni papir za pečenje.
Prekrijte ih ponovno krpom da još jednom odstoje i udvostruče se u obujmu.
U dobro zagrijano ulje (otprilike 1-1.5l) stavljajte dignute krofne tako da donja strana koja je bila na papiru za pečenje bude okrenuta prema gore.
Pecite ih otprilike 3 minute sa svake strane ili dok ne porumene.
Gotove krofne punite pekmezom (ubrizgati špricom) i pospite šećerom u prahu.
Dobar tek!
(SB / Coolinarka)
Svijet
OBJAVLJENI NOVI SNIMCI: Pogledajte kako je evakuirana zgrada Kapitola zbog sigurnosne prijetnje (FOTO, VIDEO)
Prije 12 min0
Vijesti
SADA JE SVE JASNO: Globalna alijansa za vakcine saopćila kada prve pošiljke stižu u BiH
Prije 14 min0
Hronika
PREMINUO JE ŠADI MATAR: Tužnu vijest prenio je Johann Sattler - "Izgubili smo dobrog čovjeka"
Prije 25 min0
Društvo
PRAVO PITANJE NA KOJE JOŠ UVIJEK ČEKAMO ODGOVOR: Kada će Beograd "ustati na noge" zbog Jasmine i hiljada žrtava silovanja iz BiH?
Prije 43 min0
Gastro
PRIJEDLOG ZA DOPUNU RUČKA ILI ZA VEČERU: Uživat ćete već nakon dvadesetak minuta pripreme
16. Jan. 20210
Gastro
ODLIČNA, A BEZ KONZERVANSA: Napravite kod kuće paštetu od...
17. Jan. 20210
Gastro
AUSTRIJSKI SPECIJALITET NA DOMAĆI NAČIN: Napravite čuveni hljeb od pire krompira i oduševite ukućane (VIDEO)
Prije 13h0
Gastro
BRZO, JEDNOSTAVNO, JEFTINO: Kad sa posla dođete kući, napravite ovu pastu za pola sata
Prije 8h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.