NEZAPAMĆEN INTERES ZA ERDOGANOV NASTUP U "ZETRI": Nema više karata u prodaji, oboreni svi rekordi, tapkaroši trljaju ruke!

"Bit će to najposjećeniji događaj još od davnog YUTELOVOG koncerta za mir", kažu sugovornici iz "Zetre", podsjećajući da još nikada niko nije napunio "Zetru" dvije noći zaredom, pa čak ni "Bijelo dugme" u vrijeme svoje najveće popularnosti.

  • Frljoka

  • 09. Maj 2018  09. Maj 2018

"Nema više ulaznica za nastup turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u "Zetri", koji će se održati 18. maja", potvrđeno je novinaru "Frljoke" iz najveće sarajevske dvorane. Time su potvrđene neslužbene informacije da su karte za ovaj događaj planule još u pretprodaji. Kako nam je kazao isti izvor, još nije poznato da li će turski predsjednik održati još jedan predizborni nastup narednog dana, 19. maja, o čemu se posljednjih dana uveliko govorka u sarajevskoj javnosti.

"O tome će odlučiti organizatori sarajevskog nastupa predsjednika Erdogana, a što se nas tiče mi smo spremni na svaki dodatni organizacijski izazov, bit će to najposjećeniji događaj još od davnog YUTELOVOG koncerta za mir", kažu sugovornici iz "Zetre", podsjećajući da još nikada niko nije napunio "Zetru" dvije noći zaredom, pa čak ni "Bijelo dugme" u vrijeme svoje najveće popularnosti.

Prema informacijama "Frljoke", iz Erdoganovog izbornog štaba raspitivali su se da li bi njegov dodatni nastup mogao biti održan 30. juna, međutim su odustali nakon što su informirani da se tog dana održava koncert Marije Šerifović na "Koševu". "Turska je srbijanskoj pjevačici dala najveći broj poena, dvanaest, kada je pobijedila na "Eurosongu", podsjećaju organizatori Erdoganovog nastupa.

Erdoganovom dolasku u Sarajevo raduju se i ovdašnji tapkaroši, jer cijene ulaznica na crnom tržištu dostižu astronomske iznose.

"Jučer sam studentima na Ilidži složio komplet od sto karata za dvije milje marona ", pohvalio nam se iskusni preprodavač, doajen sarajevskog tapkaroškog biznisa Ismet P., koji kaže da je ostavio manje zalihe za turske građane koji će u Sarajevo doći na sam dan Erdoganovog predizbornog nastupa.

Zadovoljno trljaju ruke i zaposleni u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo. "Erdoganovim dolaskom i skupom u "Zetri" Sarajevo postaje centar regionalnog, pa slobodno možemo reći i evropskog predizbornog turizma", kažu u Turističkoj zajednici. "Ukoliko 18. maja sve protekne u redu, možemo sa razlogom očekivati da će u naš grad dolaziti brojni drugi lideri tokom svojih predizbornih turneja. Imamo neke najave iz Sirije da bi uoči tamošnjih izbora predsjednik Bašah Al Asad mogao staviti Sarajevo na mapu gradova u kojima će se obratiti svojim pristalicama; zamislite samo što bi značilo kada bi dva-tri miliona ljudi iz Sirije koji žive u Evropi došlo u naš grad tim povodom?!", optimistični su u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera.

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...