DŽAFEROVIĆ OTKRIVA. "Između četiri imena na Konvenciji izabrat će se kandidat SDA za Predsjedništvo"

U Sarajevu će sutra biti održana sjednica Predsjedništva SDA, na kojoj bi trebalo da bude odlučeno da li će na stranačkoj Konvenciji, planiranoj za 26. maj, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH biti biran aklamacijom ili tajnim glasanjem.

  • Politika

  • 17. Maj 2018  17. Maj 2018

Prethodno je Kadrovska komisija SDA odlučila da Predsjedništvu stranke proslijedi listu s četiri kandidata koja su dobila najveću podršku stranačke baze. Rječ je o Denisu Zvizdiću, Šefiku Džaferoviću, Safetu Softiću i Sebiji Izetbegović.

Potpredsjednik SDA Šefik Džaferović potvrdio je danas da je ovo bio jednoglasni stav Kadrovske komisije.

"Zastupam tezu da proces treba da bude dovršen onako kako je započet. Tražili smo od opštinskih organizacija da nominuju kandidate, sa jasnom porukom da će ta nominacija poslužiti za formiranje liste kandidata, koja će biti dostavljena Konvenciji stranke, koja će tajnim glasanjem odabrati kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH", rekao je Džaferović novinarima u Sarajevu.

On očekuje da će Predsjedništvo na sutrašnjoj sjednici utvrditi prijedlog od četiri kandidata i dostaviti ga Konvenciji stranke, kako bi se ona tajnim glasanjem izjasnila o tome ko će biti SDA-ov kandidat.

"Mi smo za Predsjedništvo Stranke utvrdili prijedlog četiri kandidata. Očekujem da i Predsjedništvo Stranke utvrdi prijedlog od četiri imena i dostavi Konvenciji, da se Konvencija tajnim glasanjem izjasni o tome ko će biti kandidat SDA za Predsjedništvo BiH" , kazao je Džaferović.

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...