HOT - SPOT, POSKOČIĆU: Hiljade nepravomoćno osuđenih migranata, državljana BiH, čeka na ulazak u našu zemlju!

"Frljoka" saznaje da su posljednjih mjeseci u nekim zemljama Evrope na visokoj cijeni bosanskohercegovački pasoši i da se mnoge Bosanke uz značajnu financijsku nadoknadu fiktivno udaju za strance koji čekaju suđenja u matičnim državama...

  • Frljoka

  • 07. Jun. 2018  07. Jun. 2018

  • 2

"Bosna i Hercegovina sve teže izlazi na kraj sa nekontrolisanim prilivom velikog broja nepravomoćno osuđenih migranata iz regije, ali i cijelog svijeta", saopćeno je danas iz Službe za poslove sa strancima BiH. Kako je rečeno, posljednjih dana, prema izvještajima koji stižu iz njihovih terenskih ureda, nije zabilježen veći broj migranata koji imaju nepravomoćne presude u matičnim državama, egistriran je tek jedan takav slučaj, ali se strahuje da bi on mogao pokrenuti novi talas sa kojim će nadležne službe teško izlaziti na kraj.

"Prema najavama koje imamo, u narednim danima i nedjeljama moglo bi doći do enormno velikog broja ulazaka u našu zemlju osoba iz država sa kojima Bosna i Herecegovina ima sporazum u međunarodnoj pravnoj pomoći, dakle iz svih zemalja regije, Evropske Unije i nekih muslimanskih država", saopćeno je iz Državne granične službe. U ovoj državnoj agenciji strahuju da bi se nakon takozvane zapadne rute kojom je ova kategorija migranata ulazila u našu zemlju, uglavnom iz Hrvatske, mogla otvoriti i "Istočna ruta" koja dvojne državljene BiH iz Srbije i Crne Gore vodi prema našoj zemlji.

"Prema najavama koje imamo od kolega iz Srbije, moguće je ukidanje pravomoćnih presuda stotinama okorjelih kriminalaca, ratnih zločinaca, koji imaju dvojno državljanstvo, i realno je očekivati njihov dolazak pod ingerenciju pravosuđa BiH", priopćio je državni ministar pravde BiH Josip Grubeša. On je dodao da neće biti potrebe za otvaranje novih zatvorskih kapaciteta, budući da su ovi migranti odranije integrirani u bosanskohercegovačko društvo preko rodbine, poslovnih prijatelja, poznanika iz zatvora.

"Frljoka" je imala priliku razgovarati sa nepravomoćno osuđenim migrantom iz jedne sjevernoafričke zemlje koji je u BiH stigao "južnom rutom" nakon navodnog bombaškog napada koje je počinio na sjedište tamošnje policije. "Ja imam papire, imam muhur, sve čisto. U moja zemlja ima smrtna kazna, strašno! Ja se borilo za Bosna, mojo zena rođena pored Zenico , moj komandat je u zatvor. On se nije borilo da ga sude, ni ja se nisam borilo za ovakvo Bosno, već da se ne bi osećalo strancem", kazao je Abu StarMali, koji je privremeno našao posao kao instruktor meditacije u jednoj sarajevskoj džamiji.

"Frljoka" saznaje da su posljednjih mjeseci u nekim zemljama Evrope na visokoj cijeni bosanskohercegovački pasoši i da se mnoge Bosanke uz značajnu financijsku nadoknadu fiktivno udaju za strance koji čekaju suđenja u matičnim državama...

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera.

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...