IZ ŠVEDSKE, BEZ GREŠKE: Napravite lemon pepper piletinu prema našem receptu i oduševite ukućane

Recept originalno stiže iz švedske kuhinje, poklanjamo recept za dvije osobe

  • Gastro

  • 19. Jun. 2018  

  • 0

Sastojci

2 srednje velika pileća filea

sok od jednog limuna

3 kašike maslinovog ulja

1 kašika lemon peppera

bosiljak, origano, sol

1 limun isjeći na kriške

Priprema

Pileće filete isjeći na srednje debele kriške. Maslinovo ulje, sok od limuna i sve začine izmiješati i piletinu staviti u tu marinadu. Neka odstoji pola sata.

Zagrijati tavu i peći deset minuta dok ne dobiju finu boju. Dodati kriške limuna i pržiti skupa…

Pri kraju dodati malo vode i pričekati da uvri.

Poslužiti uz rižu i sezonsku salatu.

Prijatno!

(SB / Coolinarka)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...