DIREKTNI RAZGOVORI GRAĐANA SA ŠEFIKOM DŽAFEROVIĆEM: ''Hoćemo da se iz srca Bosne na Drinu, do Goražda, može...''

''Za BiH je ključno djelovanje na relaciji Washington-Brisel''

  • Politika

  • 08. Jul. 2018  08. Jul. 2018

Kandidat Stranke demokratske akcije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović nastavio je seriju tribina tokom kojih građani u direktnom razgovoru imaju priliku da se upoznaju s njegovim programom, ali i saznaju manje poznate detalje iz negove biografije.

Nakon odlaska u Orašje i Odžak, Džaferović je jučes bio u Goraždu, saopćeno je iz SDA.

''Jučer sam bio na Savi (6.7.2018., op.a.), danas sam na Drini. Otići ću i na Unu, posjetiću cijelu BiH, jer mi je podjednako važan svaki pedalj ove zemlje'', kazao je Džaferović.

Istakao je da je Goražde grad-heroj, koji za sve bh. patriote ima posebno značenje.

''Želim vidjeti ekonomski jako Goražde, investicije, nova radna mjesta, bolji život svih ljudi ovdje na Drini. Neki projekti su već pokrenuti.

Obezbijeđena su sredstva za početak izgradnje brze ceste Sarajevo-Goražde. Nadam se da će uskoro biti završena tenderska procedura za izgradnju tunela Hranjen.

Hoćemo da se iz srca Bosne na Drinu, do Goražda, može doći za 45 minuta'', istaknuo je Džaferović.

Govorio je i o vanjsko-političkim prioritetima, naglasivši da je ključ za BiH djelovanje na relaciji Vašington - Brisel.

''To je bio ključ kada je bilo u pitanju zaustavljanje rata i prve destinacije na koje ću željeti da odem, kada ako Bog da budem član Predsjedništva BiH, su Brisel i Washington.

To su naša dva osnovna politička cilja, članstvo u EU i u NATO-u. Mi treba da sarađujemo sa svim svojim prijateljima u svijetu.

Saradnja sa Republikom Turskom je neobično važna i bit će nastavljena u punom kapacitetu'', podvukao je Džaferović.

Osim Goražda, Džaferović je posjetio i Praču i Ustikolinu, gdje je razgovarao sa predstavnicima lokalnih vlasti i građanima.

(Fena/SB)

Vezane vijesti

trenutak ...