LJUDSKI, FUDBALSKI, MAJSTORSKI: Selektor reprezentacije Srbije pomaže federalnom prvoligašu

Ovo nije prvi put da Krstajić učestvuje u ovakvim i sličnim akcijama na prostoru Bosne i Hercegovine, a sigurno ne i posljednji

  • Sport

  • 13. Jul. 2018  13. Jul. 2018

Selektor Srbije i predsjednik Radnika iz Bijeljine uključio se u akciju izgradnje zapadne tribine u Živinicama.

Ekipa Slavena iz Živinica je prethodne sezone očuvala status prvoligaša i sada radi na poboljšanju infrastrukture kako bi ispunila propozicije N/FSBiH.

Iz tog razloga uprava kluba je pokrenula akciju "Jedan navijač jedna stolica" kako bi se opremila zapadna tribina stadiona u Živinicama.

Među brojnim fudbalskim radnicima i građanima koji su se odlučili odazvati akciji je i Mladen Krstajić, selektor reprezentacije Srbije i predsjednik Radnika iz Bijeljine.

Nekadašnji as beogradskog Partizana, Werdera iz Bremena i Schalkea je donirao 100 stolica, koje će biti postavljene na novoj tribini stadiona Slavena.

"On u Radniku sarađuje sa Nebojšom Tomićem koji je iz Živinica, Mladen ovdje ima dosta prijatelja. Mi se družimo, već tri-četiri godine zajedno slavimo 1. maj, a on se sam odazvao na našu akciju. Niko ga nije kontaktirao, to je bilo više drugarski nego poslovno. Mladen je veliki čovjek i ne trebam mnogo o tome govoriti, to svi znaju", rekao je predsjednik Slavena Edin Šabanović i dodao: "Sa Radnikom imamo lijepu saradnju, recimo Samir Memišević i Dino Beširević su ponikli u našem klubu pa iz Radnika otišli u Groningen i splitski Hajduk".

Ovo nije prvi put da Krstajić učestvuje u ovakvim i sličnim akcijama na prostoru Bosne i Hercegovine, a sigurno ne i posljednji.

Svaka čast!

(SB/Mondo)

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...