OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Danas pravimo tjesteninu s tikvicama i svježim sirom, ukusno i hranjivo jelo

Recept za jednostavni i ukusni ručak idalan je u ove vrele ljetne dane

  • Gastro

  • 02. Avg. 2018  

  • 0

Sastojci

 

400 g tjestenine (makarone)

1 veća glavica crvenog luka

3 režnja češnjaka

2 tikvice srednje veličine

1 žlica gustina

1 dl mlijeka

400 g svježeg sira

malo tekućeg jogurta

sol, papar

naribani sir

topljeni sir

 

 

Priprema

 

Sitno nasjeckati veći luk te ga popržiti na malo ulja.

 

Nasjeckati i češnjak pa ga dodati luku.

 

Tikvice naribati na krupniji ribež pa ih dodati čim češnjak zamiriše.

Začinite solju i paprom prema ukusu. Po želji dodajte bosiljak i kopar.

 

Posebno razmutite žlicu gustina s malo mlijeka, dodajte svježi sir i ako je gusto razrijedite s malo tekućeg jogurta ili kefira. Dobivenu smjesu pomiješajte s tikvicama.

 

Kada umak zakuha dodajte još začina. Kuhajte još 5 minuta, maknite s vatre i umiješajte kuhanu tjesteninu.

 

Dobar tek!

 

 

 

 

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...