INICIJATIVA HRVATSKIH BRANITELJA: "Pelješki most nazvati po pokojnom generalu Slobodana Praljku"

Udruga ratnih veterana HVO Mostara predlaže da budući Pelješki most, odnosno Most Slobodana Praljka bude okupljalište skakača u vodu, ovisnika o ekstremnim, adrenalinskim sportovima

  • Frljoka

  • 02. Avg. 2018  02. Avg. 2018

Hrvatska Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata obratila se predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović i Andreju Plenkoviću, predsjedniku Vlade Hrvatske, sa zahtjevom da budući Pelješki most nosi ime generala Slobodana Praljka.

Prema mišljenju hrvatskih veterana "to je najmanje što Hrvatska moće učiniti za čovjeka, heroja i domoljuba koji je naočigled cijelog svijeta spasio čast i obraz Hrvatske i Hrvata.

Malo je takvih zapovjednika bilo, mogli bi se na nokte jedne ruke prebrojati", piše u ovom saopćenju.

U njemu se podsjeća da su "generalu Praljaku od mostova bili bitniji samo branitelji, jer, kako je govorio, važniji mu je nokat njegovog vojnika od bilo koje građevine na svijetu, pa i Starog mosta u Mostaru".

Ljubo Ćesić- Rojs, predsjednik Udruge Branitelja- Graditelja kazao je da kao što je Pelješki most simbol povezivanja kopnene sa morskom Hrvatskom, tako su on i general Slobodan Praljak simboli povezivanja kopnene Hrvatske sa kopnenom Hrvatskom Republikom Herceg- Bosnom.

"Dok se ovih dana obilježava obljetnica izgradnje Starog mosta u Mostaru, niko se nije sjetio da upita bi li toga mosta bilo da nije bilo Slobodana Praljka i njegove ratne vizije", podsjeća general Rojs i poručuje: "Ko je skočio, skočio je, izroniće Praljak za one što ga ne vole."

Udruga ratnih veterana HVO Mostara predlaže da budući Pelješki most, odnosno Most Slobodana Praljka bude okupljalište skakača u vodu, ovisnika o ekstremnim, adrenalinskim sportovima.

Veterani domovinskog rata Pelješca i Dubrovnika predlažu da se na Praljkovom mostu ubuuće okupljaju i ljubitelji dobre kapljice.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera.

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...