TAJNA JE U AGDI: Danas pravimo domaće hurmašice, niko im ne može odoljeti

Na stotine je recepata za domaće hurmašice, probajte ovu varijantu...

  • Gastro

  • 03. Avg. 2018  

  • 0

Sastojci

1 puter

7 žlica suncokretova ulja

1 jaje

1 čep sirćeta

22 žlice glatkog brašna

prašak za pecivo

2 šolje šećera

1 šolja vode

1 limun

Priprema

Pjenasto umutiti maslac i ulje, dodati jaje i sirće, te mikserom mutiti.

Dodati brašno i prašak za pecivo. Od tiejsta napraviti 20 loptica.
Peći na 200C oko 25minuta, dok ne porumene.
Hladnom agdon od šećera i limuna preliti vruće hurmašice.

Prijatno!

(SB / Coolinarka)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...