NAČINI I ZAČINI: Trik od nekoliko feninga zbog kojeg će lubenica biti još sočnija

Kraljica ljeta, osvježavajuća i sočna lubenica mnogima je omiljeno voće kada je vruće. Uz jedan dodatak koji sigurno imate u kuhinji lubenica će postati još sočnija i ukusnija

  • Gastro

  • 06. Avg. 2018  06. Avg. 2018

  • 0

Fina lubenica ljeti donosi veliko osvježenje, a volimo je i zato što hidratizira organizam. Kad god vam je potrebna niskokalorična okrepa, najbolje što možete napraviti jest posegnuti za lubenicom koju ste rashladili u hladnjaku.

Uz jedan neočekivani dodatak lubenica će postati još ukusnija i sočnija: narezane komade lubenice jednostavno začinite s malo soli.

Možda vam zvuči čudno soliti vodenastu voćku kao što je lubenica, ali sjetite se klasične talijanske kombinacije dviju namirnica koje idu savršeno jedna s drugom - slani pršut i dinja.

Osim što će lubenici dati neodoljivi slatkasto-slani okus, sol će zapravo dodatno naglasiti slatkoću lubenice zbog koje ćete voćnu kraljica ljeta još više zavoljeti.

Lubenica nije jedina namirnica čiji se okus pojačava dodavanjem soli - i biljne čajeve preporučljivo je začiniti s malo soli.

(SB/Zadovoljna)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...