VEĆ SUTRA U AKCIJU: Recept za čokoladnu tortu sa džemom

Kombinacija griza, čokolade i džema je prosto savršena i uvijek ukusna

  • Gastro

  • 10. Avg. 2018  10. Avg. 2018

  • 0

SASTOJCI:

1 čaša griza

1 čaša brašna

1 čaša ulja

1 čaša mlijeka

2 čaše jogurta

1 čaša pekmeza

4 kašike kakaa

1 kašičica cimeta

1 prašak za pecivo

3 jajeta

PRELJEV:

½ čaše vode

½ čaše kakaa

½ čaše šećera

50 gr putera

PRIPREMA:

Jaja umutite sa šećerom.

Dodajte ulje, mlijeko i prašak za pecivo.

Umiješajte cimet, kakao, pekmez, griz i brašno.

Istresite u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 45 minuta.

Vodu pomiješajte sa šećerom, puterom i kakaom i kuhajte dok se malo ne zgusne.

Prelijte kolač i ostavite da se ohladi.

Prijatno!:)

(SB/Domacica.com)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...