VOZAČI, OPREZ: Od ranih jutarnjih sati velike su gužve i pojačan promet, a na GRANICAMA SE ČEKA i do...

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Prisika, Bijača, Zupci, Ivanica i Doljani, kao i u oba smjera na graničnim prijelazima Neum 1 i 2, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška

  • Hronika

  • 11. Avg. 2018  

  • 0

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se i na većini putnih pravaca u BiH, a posebno na lokalnim izletištima.

Zbog radova na mostu kod petlje Visoko na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Zbog oštećenja dilatacione naprave na mostu na dionici A-1 Podlugovi-Visoko iz sigurnosnih razloga saobraća se preticajnom trakom, uz postavljenu signalizaciju.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), M-16 Jajce-Banja Luka, M-6 Domanovići-Stolac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Na ovim dionicama, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.


IZMJENE U REŽIMU PROMETA

AUTOCESTA

A-1

Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Kakanj-Visoko zbog izvođenja radova na mostu kod petlje Visoko, saobraća se usporeno, jednom trakom.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-5

Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

M-6

Domanovići-Stolac, zbog izvođenja neophodnih radova (u blizini BP Rebac) od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-14

Srbljani-Bosanska Krupa, zbog radova na saniranju škarpi i kosina saobraća se jednom trakom uz povremene kratke obustave.

M-16

Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce, zbog aktiviranja klizišta na lokalitetu Gornji Šeher, saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

M-16.1

Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), zbog izvođenja neophodnih radova na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

M-17

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-18

Semizovac-Olovo, zbog radova na mostu preko rijeke Ljubine kod Srednjeg vozila saobraćaju novoizgrađenom obilaznicom u blizini.

Olovo-Kladanj (Karaula), zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sarajevo–Foča, zbog većeg odrona na lokalitetu Sijeračke Stijene saobraća se usporeno, po privremeno urađenom proširenju.

REGIONALNI PUTEVI

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-444 Breza-Vareš zbog održavanja manifestacije“Bazenijada 2018“do 20.08. obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Alije Izetbegovića i preusmjeren na ulicu Žrtava genocida u Srebrenici, Titovom do skretanja za Dom zdravlja (posmatrano iz pravca Vareša prema Ilijašu).

R-446 put za Trebević, kod spomen obilježja „Vraca“, zbog radova na rekonstrukciji saobraćajnice saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-458 Lopare -Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-460 Gračanica-Bukva-Srnice, zbog održavanja svečanosti u čast poginulih boraca i šehida odbrambeno-oslobodilačkih ratova danas i sutra od 14 do 24 sata na području MZ Doborovci doći će do obustave saobraćaja.

R-473 Nemila-Bistričak, zbog izvođenja sanacionih radova, u vremenu od 07 do 17 sati dolazit će do povremenih obustava saobraćaja.

R-475a Karan-Bosanski Novi, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj je obustavljen.

KANTON SARAJEVO

- Zbog asfaltiranja obustavlja se saobraćaj od 06.30 do 18.00 sati na dijelu ulice Spasoja Blagovčanina (od spoja sa ulicom Akifa ef.Biserovića do spoja sa ulicom Feriza Merzuka) i kraku ulice Feriza Merzuka do spoja sa ulicom Vogošćanskih odreda. Za vrijeme obustave alternativni pravac je: Igmanska-Skendera Kulenovića-Vogošćanskih odreda i obratno.

- Zbog održavanja fudbalske utakmice danas od 18.30 do 23.00 sata obustavlja se saobraćaj u ulici Patriotske lige (obuilaznica pored Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase).

- Zbog održavanja noćne utrke „Dženan Memić“večeras od 17.30 do 23.00 sata obustavlja se saobraćaj u ulici IV viteške brigade (od spoja sa učicom Hamze Čelenke do spoja sa ulicom Hrasnička cesta)

-Radi održavanja „24 Sarajevo Film Festivala“ do 17.08. u terminu od 17.00 sati do 02.00 sati obustavlja se saobraćaj: u ulici Zelenih beretki (od raskrsnice sa ulicom Ćumurija do raskrsnice sa ulicom Gimnazijska), u ulici Branilaca Sarajeva (od raskrsnice sa ulicom Gimnazijska do raskrsnice sa ulicom Kulovića) i u ulici Ćemaluša (od raskrsnice sa ulicom Mula Mustafe Bašeskije do raskrsnice sa ulicom Branilaca Sarajeva).

- Zbog izvođenja neophodnih radova od 09.00 do 15.00 sati i od 18.30 do 24.00 sati otežano će se saobraćati u ulici Alije Kučukalića (od spoja sa ulicom Dr.Fetaha Bećirbegovića do spoja sa ulicom Safeta Zajke-kružni tok „Buća Potok)

- Zbog izgradnje kružnog toka raskrsnice, saobraća se usporeno na raskrsnici ulice Hadželi sa regionalnim putem R-442a (u Hadžićima).

- Zbog radova na rekonstrukciji ulice Briješćanska (od raskrsnice sa ulicom Hifzi Bjelevca do raskrsnice sa ulicom Nikole Šopa) obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Hifzi Bjelevca-Nikole Šopa.

- Zbog radova na sanaciji kolovoza i pješačke staze u ulici Derviša Numića, na snazi je zabrana saobraćaja u smjeru M-5 Tranzit-Vraca, dok je smijer Vraca-M-5 Tranzit u funkciji za saobraćaj.

- Zbog radova na sanaciji trotoara obustavlja se saobraćaj u krajnoj desnoj traci u dozvoljenom smijeru kretanja u ulici Zmaja od Bosne (od raskrsnice sa ulicom Azize Šaćirbegović do rasktrsnice sa ulicom Topal Osman paše).

- Zbog sanacionih radova od 07.30 do 17.00 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Bistrik basamaci (od raskrsnice sa ulicom Jedileri do raskrsnice sa ulicom Balibegovica. Za vrijeme obustave alternativni pravci su: Bistrik-Balibegovica-Bistrik basamaci i Bistrik-Austrijski trg-Bistrik basamaci.

- Zbog izvođenja radova na izgradnji kolektora Crepljani- Kasetići- Žunovnica od 07.00 do 17.00 sati potpuno je obustavljen saobraćaj na dijelu od skretanja za objekat "Ribnjak Žunovnica" do naselja Kasetići. Alternativni pravac za vrijeme obustave saobraćaja je: Hadžići- ulica Žunovačka- ulica Tinohovska- naselje Kasetići.

- Zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice ulica Hrasnička cesta-Umihane Čuvidine-Seada Bublina obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci.

-Zbog sanacionih radova, u vremenu od 08.00 do 16.00 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Numan Paše Ćuprilića (od spoja sa ulicom Ibre Ćeske do spoja sa ulicom Viteška).

- Zbog izvođenja neophodnih sanacionih radova obustavljen je saobraćaj u ulici Kamenica (od broja 47 do broja 88). Radovi se izvode etapno do 50 metara, a za vrijeme obustave, alternativni pravac je Kamenica-Mahmutovac-Paje Malta i obratno.

- Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.

- Zbog sanacionih radova, od 07.00 do 17.00 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Miševići (spoj M-17-Miševići). Alternativni pravac je M-17-Rakovička cesta-Miševići.

- Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Novopazarska, Sutjeska, Širokac, Vratnik Mejdan, Hadželi, Stari drum, Grličića brdo, Ramića banja, Armije Republike Bosne i Hercegovine i Poljine.

MOSTAR

-Zbog radova na izgradnji kolektora, obustavljen je saobraćaj u ulici Maršala Tita, od pozorišta prema ulici Braće Brkić.

TUZLANSKI KANTON

U toku su radovi na sanaciji klizišta na putu Kalesija-Sapna (dionica prije raskršća za Jajiće i Međeđu-prevoj Mramorovi), a vozila na ovoj dionici saobraćaju usporeno.

UNSKO-SANSKI KANTON

Zbog održavanja manifestacije „Kladuško ljeto 2018“ do 11.08. od 18.00 do 01.00 sat, privremeno se obustavlja saobraćaj na magistralnom putu M-4.2 u Velikoj Kladuši. Alternativni pravac za vrijeme obustave je: Trg mladih, ulica Ibrahima Mržljaka do kružnog toka i skretanja prema ulici Sulejmana Topića, Trg mladih, ulica Maršala Tita do ulice Zuhdije Žalića, Trg mladih, ulica Hamdije Pozderca do skretanja prema ulici Ive Marinkovića, saopćeno je iz BIHAMK-a.

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...