OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Danas pravimo pikantne paprike sa sirom, jednostavo i ukusno jelo

Ukoliko nemate ideje za ručak ili laganu večeru, tu smo mi da vam pomognemo

  • Gastro

  • 14. Avg. 2018  

  • 0

Sastojci

6-8 paprika

150g sira po izboru

150 g feta sira

100 g kisele pavlake

1 jaje

1 ljuta paprika

2-3 kašike maslinovog ulja

2 paradajza

bijeli luk u prahu

morska sol

svježe mljeveni biber

ljuta tucana paprika

bosiljak

Priprema

Rernu zagrijati na 200°C.

Paprike oprati, posušiti, prerezati po dužini, posoliti i rasporediti po plehu prekrivenom papirom za pečenje.

U posudi sjediniti obje vrste sira i pavlaku, dodati jaje, maslinovo ulje, začiniti i nadjenuti polovice paprika.

Na svaku papriku položiti kockice paradajza i kolutove ljute papričice.

Pobiberiti, posuti ljutom tucanom paprikom i poprskati maslinovim uljem.

Peći u zagrijanoj rerni oko 30 minuta, do zlatno smeđe boje.

Prijatno!

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...