DŽAFEROVIĆ IMA PORUKU ZA KONKURENCIJU: "Bošnjacima ne trebaju privatne stranke sumnjivih motiva, čiji vlasnici ne liče na svoj narod..."!

Posjetom Srebreniku, Šefik Džaferović je nastavio seriju tribina i direktnih razgovora sa građanima

  • Politika

  • 14. Avg. 2018  14. Avg. 2018

Džaferović je naglasio da je Bošnjacima potrebna ozbiljna i odgovorna politika, koja podrazumijeva da je interes države BiH iznad svega.

– Ono što Bošnjacima ne treba su privatni politički projekti sumnjivih motiva, čiji vlasnici ne liče na svoj narod i ne dijele osnovne vrijednosti naroda kojem pripadaju, a spremni su zbog ličnih, izdati državne interese i čak optužiti Bošnjake da su počeli rat u BiH, potcrtao je Džaferović.

Džaferović je, uz ostalo, govorio o potrebi reformi u oblasti obrazovanja, kako bismo školovali kadrove sposobne da odgovore potrebama tržišta rada, naročito u oblasti informacionih tehnologija, dodajući da SDA u svojoj Agendi 2026 ima jasan plan kako da se to uradi.

Poseban fokus stavljen je na saradnju s dijasporom...

– Ti odnosi se ne mogu i ne smiju svoditi na slanje doznaka iz inostranstva i nekoliko dana provedenih u BiH tokom ljeta. Od dijaspore ne možemo samo tražiti, moramo im i nuditi. Zato ćemo sa dijasporom graditi partnerski odnos koji podrazumijeva brigu države za dijasporu u pogledu očuvanja bh. identiteta, a s druge strane stvaranje uslova da naši građani koji žive izvan BiH mogu lakše i brže investirati u svoju domovinu. Iz faze kada je dijaspora slala donacije, moramo preći u fazu kada će dijaspora investirati u BiH. Na svim nivoima vlasti potrebni su programi da se olakšaju i ubrzaju procedure za pokretanje biznisa u domovini, kazao je Džaferović.

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...