BAKLAVA JE ZA BAJRAM GLAVNA, ALI NI NJIMA NIŠTA NE FALI: Recept za klasične hurmašice, da klasičnije ne mogu biti

One su slatke, ukusne i tradicionalne

  • Gastro

  • 14. Avg. 2018  14. Avg. 2018

  • 0

SASTOJCI:

 

250 gr putera sobne temperature

1 kašika milerama

1 žumance

 brašno po potrebi

 

AGDA:

 

1 kg šećera

1 litra vode

par kapi limunovog soka

 

PRIPREMA:

 

Puter sobne temperature dobro umutite mikserom.

 

Dodajte mileram i žumance, pa opet umutite.

 

Dodajte onda malo po malo brašna, dok ne dobijete smjesu koju možete oblikovati rukama.

 

Hurmašice oblikovati i pritisnuti na ribež da dobiju onu prepoznatljivu šaru.

 

Poredajte u tepsiju i pecite na oko 200 stepeni dok ne porumene.

 

Za agdu prokuhajte šećer i vodu, a potom kuhajte dok se ne zgusne.

 

Dodajte zatim nekoliko kapi limuna i tople hurmašice zalijte agdom.

 

Prijatno!:)

 

(SB/Domacica.com)

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...