NIKO MU NE MOŽE ODOLJETI: Danas pravimo domaći kruh bez kvasca i pšeničnog brašna

Nema toga ko ne voli miris i okus svježeg kruha, još kad je bez kvasca i bez pšenice...

  • Gastro

  • 15. Avg. 2018  

  • 0

Sastojci

20 dg rižinog brašna

20 dg heljdinog brašna

5 dg zobenog brašna

500 ml gazirane mineralne vode

1,5 žličica soli

2 žličice sode bikarbone

malo maslinovog ulja

po želji susamovih sjemenki

Priprema

Izvažete brašno te ga stavite u zdjelu. Dodajte soli i napravite malu udubinu u sredini. U nju stavite sodu bikarbonu i malo limunovog soka samo da dođe do neutralizacije kako bi se izbjegao gorak okus kruha. Postupno dodavati mineralnu vodu, te miješati. Po želji dodati mineralne vode. Ako umijesite rijeđe, manja je mogućnost da će popucati kad se ispeče. Na samom kraju dodati malo maslinovog ulja. Po želji ubaciti sjemenke susama.

Kalup za kruh minimalno nauljiti maslinovim uljem te pobrašniti. Izliti smjesu u kalup, ravnomjerno rasporediti te ponovno po želji posuti sjemenkama susama.

Staviti u pećicu na 175 C da se peče 60 minuta.

Dobar tek!

(SB / Coolinarka)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...