BRZO, FINO, JEDNOSTAVNO, JEFTINO: Danas pravimo zapečenu tjesteninu s povrćem

Jednostavno i lako, skuhati može baš svako…

  • Gastro

  • 17. Avg. 2018  

  • 0

Sastojci

 

500 g tjestenine

2 srednje zrele rajčice

3 crvene ili zelene paprike

2 male konzerve kukuruza šećerca

cherry rajčice

500 ml mlijeka

5 ravnih žlica brašna

9 žlica milerama

250 ml pasirane rajčice

sol

kajenski papar

origano sušeni

ružmarin

peršin

kurkuma

bosiljak sušeni

topljivi sir za ribanje

 

Priprema

 

Tjesteninu skuhati u posoljenoj vodi, no ne skroz do kraja. Paprike i rajčice oprati i narezati na male kockice. Kukuruz isprati vodom. Cherry rajčice prerezati po pola, a dio njih također možete nasjeckati na kockice. 

 

Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati tjesteninu i povrće, te sve dobro izmiješati.

 

U pasiranu rajčicu ubaciti origano, bosiljak i listiće ružmarina, zatim preliti preko sadržaja u vatrostalnoj posudi.

 

Mileram izliti po sadržaju u vatrostalnoj posudi. Zatim po vrhu posipati malo svježeg ili suhog peršina.

 

Na kraju naribati sir i poredati na pola presječene cherry rajčice.

 

Peći na 200 stupnjeva oko 40 minuta, sve dok se sir lijepo ne zapeče i poprimi zlatnu boju.

 

Dobar tek!

 

 

 

 

(SB / Coolinarka)

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...