BRZO I JEDNOSTAVNO: Recept za nedjeljni gulaš sa pivom

Bogati ukusni gulaš kojem pivo daje poseban ukus

  • Gastro

  • 19. Avg. 2018  19. Avg. 2018

  • 0

SASTOJCI:

800 gr junetine

200 gr gljiva

200 ml tamnog piva

1 luk

2 mrkve

2 čehne bijelog luka

1 lovorov list

2 kašike paradajz pirea

ulje

so, biber

PRIPREMA:

Na ulju propržite sitno sjeckani luk i mrkvu.

Dodajte bijeli luk i dinstajte.

Meso izrežite na kockice, posolite i pobiberite pa dinstajte dok ne porumeni.

Dodajte 500 ml vode, paradajz pire, lovor i pivo.

Kuhajte 1 sat povremeno miješajući.

Gljive izrežite i propržite dok ne porumene, a onda ih dodajte u gulaš.

Kuhajte još 15-ak minuta i servirajte.

Prijatno!:)

(SB/Domacica.com)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...