IZETBEGOVIĆ I DŽAFEROVIĆ U TUZLI: "Od 1990. godine do danas SDA je imala vodeću ulogu u historijskoj misiji odbrane, očuvanja i izgradnje BiH"

Predsjednik Stranke demokratske akcije BiH Bakir Izetbegović i kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović na tribini u Tuzli su govorili o rezultatima te stranke u proteklom mandatu, ali i programu i viziji sadržanoj u "Agendi 2026".

  • Politika

  • 20. Avg. 2018  20. Avg. 2018

- Od osnivanja 1990. godine do danas SDA je imala vodeću ulogu u historijskoj misiji odbrane, očuvanja i izgradnje BiH. Kroz SDA je artikulisan politički glas bošnjačkog naroda i bh. patriota. Prolazili smo i prolazimo težak put. Ali, najteži dio tog puta je savladan i pred nama se jasno vidi cilj, da u narednih osam godina BiH uvedemo u EU i NATO, učinimo našu zemlju modernom i prosperitetnom zemljom ravnopravnih ljudi, u kojoj će životni standard svakodnevno rasti - kazao je Izetbegović.

Istakao je da u BiH postoji mnogo stranaka, ali da samo jedna ima snagu i sposobnost da zemlju i narod u toj historijskoj misiji dovede do cilja.

- To je SDA. Jer, snaga SDA izvire iz naroda i SDA je snaga naroda - poručio je.

Dio tribine bio je posvećen i stanju u Tuzlanskom kantonu, koji je u vrijeme kada su Vladu TK-a predvodili kadrovi SDA, doživio značajan ekonomski oporavak, postigao stabilnost i bio područje sa najvećim brojem rasta zaposlenosti. Istaknuto je da su tada prestali i svakodnevni štrajkovi i blokade ulica, a nekoliko značajnih preduzeća je stabilizovano.

- Zbog sebičnih političkih i ličnih interesa ta uspješna vlada je smijenjena. Oni koji su to uradili nanijeli su štetu građanima. Sada isti ti govore kako je TK zapostavljen od Sarajeva i pokušavaju na tome graditi kampanju - kazao je Džaferović.

Naglasio je da takve najbolje demantuje činjenica da se uskoro počinje sa realizacijom projekta izgradnje Bloka 7 u Termoelektani Tuzla, koji će uz energetsku stabilnost bitno uticati na smanjenje zagađenosti zraka.

- Demantuje ih i razvoj Međunarodnog aerodroma Tuzla, kao i priprema za izgradnju puta od Žepča do Tuzle kojim će ova regija imati priključak na Koridor Vc za šta je već obezbijeđeno 63 miliona KM, zatim željezničko spajanje Vareša i Banovića, rekonstrukcijom puta Tuzla-Sarajevo preko Karaule i brojni drugi projekti - podcrtao je Džaferović.

Dodao je kako je potpuno siguran da građani Tuzlanskog kantona neće trpiti prijetnje i ucjene radnim mjestima, kakvima su izloženi od vladajućih struktura u tom kantonu.

- Ne može se u BiH vladati strahom i ucjenama i siguran sam da će građani TK već u oktobru kazniti takvu politiku - zaključio je Džaferović, saopćeno je iz SDA.

(Fena/SB)

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...