RIBA PEČENA U SOLI: Jeftino, a za prste polizati...

Zanimljiv način pripreme ribe koji će oduševiti i najzahtjevnije goste

  • Gastro

  • 24. Avg. 2018  24. Avg. 2018

  • 0

SASTOJCI:

 

500 gr morske ribe

1kg krupne morske soli

2 bjelanca

1 limun

začini po želji

 

PRIPREMA:

 

Ribu očistite, ali nemojte skidati ljuske.

 

Bjelanca umutite pa pomiješajte sa solju i polovinu istresite u tepsiju.

 

Stavite ribu u koju ste poredali limun i začine.

 

Prekrijte ostatkom soli.

 

Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20 minuta.

 

Dobar tek!:)

 

(SB/Domacica.com)  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...