JOŠ VAM SAMO FALI RECEPT: Danas je vrijeme za pasulj prebranac, jer zahladilo je

Savršen za prilog ili glavno jelo, ovakav pasulj možete jesti posan ili sa mesom

  • Gastro

  • 28. Avg. 2018  28. Avg. 2018

  • 0

SASTOJCI:

 

500 gr pasulja tetovca

3 velika crna luka

2 lista lorbera

2 kašike aleve paprike

so, biber

 

PRIPREMA:

 

Pasulj očistite, stavite u posudu i prelijte vodom.

 

Ostavite da stoji nekoliko sati pa kuahjte na srednjoj vatri.

 

Prospite vodu i naspite novu i kuhajte dok pasulj ne omekša.

 

Izrežite luk i dinstajte dok ne postane staklast.

 

U tepsiju stavite lorber, ocijeđen pasulj, mljevenu crvenu papriku i biber.

 

Posolite i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.

 

(SB/Domacica.com) 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...