TRADICIONALNA POSLASTICA I OKUSI DJETINJSTVA: Danas pravimo prave bosanske gurabije, desert gotov za 40 minuta

Tradicionalna poslastica naš je izbor za današnji desert, donosimo recept za osam osoba…

  • Gastro

  • 29. Avg. 2018  

  • 0

Sastojci

 

2 jaja

2 šolje šećera

1 šolja ulja

1 šolja milerama

1 prašak za pecivo

brašno

1 vanilin šećer

šaka sjeckanih oraha

ribana kora jednog limuna

 

Priprema

 

Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati mileram, orahe i ribanu koru limuna, šolju ulja i brašno s praškom za pecivo.

 

Masa ne treba biti pretvrda, a ni da se puno lijepi za ruke.

 

Pleh za pečenje premazati uljem, a zatim posuti brašnom. Ruke namastiti uljem i uzimati masu u ruke i oblikovati ih u veće lopte a zatim ih spljoštiti i poredati u pleh. U sredinu staviti po kocku šećera.

 

Peći na 200 stupnjeva oko 30 minuta.

 

Prijatno!

 

 

 

 

(SB)

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...