Regija
NATAŠA KANDIĆ O "KOMISIJI ZA SREBRENICU": "RS pokušava da 'dokaže' da genocida nije bilo, ali mislim da je previše..."
Prije 24 min0
U slasnoj i ukusnoj pizzi uživaju i veliki i mali; iako je nepravedno svrstavaju među brzu hranu, ona može biti itekako zdrava i zanimljiva grickalica...
Gastro
29. Avg. 2018 29. Avg. 2018
0
Ako vi i vaši najbliži guštate u ovom jelu, donosimo odličan i domišljat recept za "lažnu" pizzu, gotov u tren oka.
- Lisnato tijesto
- Sir (mozzarella ili neki drugi po želji)
- Pasirana rajčica u tetrapaku
- Papir za pečenje
1. Dva lisnata tijesto raširite i izvaljajte na debljinu od par milimetara te ih stavite jedno na drugo na lim za pečenje na kojem je već postavljen papir.
2. Tijesto stavite jedno na drugo te ih poklopite tanjurom (s unutarnjom stranom prema tijestu). Tanjur služi kao šablona.
3. Nožem napravite krug oko tanjura te odrežite i uklonite višak tijesta i dobit ćete dva kruga.
4. Maknite tanjur i na donje tijesto namažite mješavinu rajčice i bosiljka, dodajte i sir i poklopite drugim krugom od tijesta.
5. Sredinu kruga lagano pritisnite čašom okrenutom prema dolje te nožem razrežite tijesto od čaše do kraja, kao da režete pizzu na kriške.
6. Potom svaku krišku uhvatite za kraj i okrenite dva puta oko svoje osi.
7. Pizzu pecite ne 200 stupnjeva oko 20 do 25 minuta, odnosno dok se tijesto ne dobije zlatno žutu boju.
- prije nego pizzu stavite u pećnicu, premažite tijesto sirovim jajetom kako bi dobilo hrskavu zlatno žutu koricu.
- kako bi obogatili okus, pasiranu rajčicu možete staviti malo origana, soli i šećera
- pizzu možete obogatiti sa sastojcima po želji
Dobar tek!
(Zadovoljna)
Regija
NATAŠA KANDIĆ O "KOMISIJI ZA SREBRENICU": "RS pokušava da 'dokaže' da genocida nije bilo, ali mislim da je previše..."
Prije 24 min0
Hronika
DRAMA NA SAVI U BEOGRADU: Prevrnuo se čamac s petoricom mladića
Prije 36 min0
Svijet
NA MEGDAN TRUMPU. MOŽDA: "Buntovni političar iz Vermonta objavio kandidaturu za američkog predsjednika"
Prije 59 min0
Politika
ŽULJEVIĆ O ONOM ŠTO GA ŽULJA: "Raspored snaga je takav da HDZ ima..."
Prije 1h0
Gastro
KLASIK, FANTASTIK: Na brzinu napravite savršene faširane šnicle, tradicionalno jelo iz naših krajeva
18. Feb. 20190
Gastro
UMAK BOLONJEZE: Kad imate njega, za ručak se ne sekirajte
17. Feb. 20190
Gastro
HLADNA, ALI ODLIČNA: Vrratili ste s posla, umorni ste i gladni? Onda napravite ovo...
18. Feb. 20190
Gastro
NAPRAVITE JE VEĆ DANAS: Recept za domaću pastu je toliko lak da je više nikada nećete kupiti u prodavnici
Prije 8h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.