LORD BOURNE NAKON SASTANKA SA ZVIZDIĆEM: „Ne zaboraviti ono što se desilo u Srebrenici“

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić sastao se danas u Sarajevu sa ministrom za vjere Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske lordom Nicholasom Henryjem Bourneom i predsjednikom britanske humanitarne organizacije “Remembering Srebrenica” dr. Azmijem Wakarom

  • Politika

  • 29. Avg. 2018  29. Avg. 2018

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio na velikoj podršci koju Vlada Ujedinjenog Kraljevstva pruža Bosni i Hercegovini u procesu evropskih i euroatlantskih integracija. Istaknuo je činjenicu da Vlada UK daje veliki značaj pomirenju i stabiliziranju odnosa na području Zapadnog Balkana. Posebno je istaknuo veliku podršku sjećanju na žrtve genocida u Srebrenici.

Lord Bourne je je rekao da je izuzetno važno da se nastave aktivnosti koje se realiziraju u okviru sjećanja na Srebrenicu. Naglasio je da je važno da se o tome govori u Velikoj Britaniji kako se nikad ne bi zaboravilo ono što se desilo u Srebrenici. Istaknuo je da će Vlada Velike Britanije i u budućnosti nastaviti raditi na ovakvim projektima, posebno kad je u pitanju sjećanje na Srebrenicu.

Predsjedavajući Zvizdić i lord Bourne složili su se da se genocid, kao što se desio u Srebrenici, nikad ne smije dogoditi više nigdje u svijetu.

(Vijesti.ba)

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...