ZA PRSTE POLIZATI: Danas pravimo pravu domaću musaku, omiljeno jelo s naših prostora

Ovo je recept za porciju musake za jednu osobu, vrlo ukusno i brzo pečeno…

  • Gastro

  • 31. Avg. 2018  

  • 0

Sastojci

 

1 ljubičasti luk

100g šampinjona

200g mljevenog junećeg mesa

3 krompira

1/4 manje tikvice

sol, biber, vegeta

 

PRELJEV

1 kašika kisele pavlake 20% masnoće

1 cijelo jaje

prstohvat soli

 

Priprema

Luk sitno isjeći i popržiti na malo maslinova ulja. Dodati sitno sjeckane gljive. Kada se gljive izdinstaju, dodati meso, posoliti i pobiberiti i sve zajedno dinstati 20-ak minuta. U međuvremenu krompir isjeći na tanke kolutove i ostaviti u plastičnu posudu. Dodati mu kašiku vegete i izmiješati ga rukama. Isti postupak uraditi i s tikvicama.

 

U vatrostalnu posudu poredati krompir, tanak sloj mesa, tikvica, pa opet krompira, mesa, i tako dok ne potrošite sve sastojke. Zadnji red završite krompirom. Staviti da se peče na 200 stepeni oko 45 minuta. Zatim umutiti jaje, pavlaku i sol pa preliti preko musake. Zapeći još 15-ak minuta.

 

Prijatno!

 

 

 

(SB / Coolinarka)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...