NIKO IM NE MOŽE ODOLJETI: Danas pravimo zapečene paprike punjene krompirom

Uukusno i lagano pripravljeno jelo može se jesti kao prilog nekom mesu ili kao samostalni obrok uz sezonsku salatu

  • Gastro

  • 02. Sep. 2018  

  • 0

Sastojci

 

4-5 paprika

2 veća krumpira

1/12 glavice crvenog luka

2-3 režnja češnjaka

1 mrkva

1-2 paradajza

1 jušna žlica pšeničnog griza

1 jušna žlica ajvara

1 jušna žlica vegete

1 čajna žličica crvene paprike

sol, papar prema ukusu

malo timijana i ruzmarina

nekoliko žlica ulja

 

Priprema

 

Paprike oprati, očistiti od peteljki i sjemenki .
Oprati i na ploške narezati paradajz.
Krumpire i mrkvu oguliti i naribati. Očistiti češnjak i nasjeckati.
Pola glavice crvenog luka narezati na kockice.
U tavi na malo zagrijanog ulja popržiti luk, dodati ribanu mrkvu i sve zajedno još kratko popržiti.
Ubaciti sjeckani češnjak. Skloniti sa štednjaka.
Posoliti, pobiberiti, dodati vegetu i crvenu papriku.
Umiješati žlicu ajvara, a onda i sjeckani ruzmarin i timijan.
Na kraju umiješati žlicu pšeničnog griza i dodati ribani krumpir. Sve dobro izjednačiti da se dobije kompaktna smjesa kojom se pune paprike.

U tepsiju za pečenje staviti pek papir i malo pouljiti.
Napunjene paprike prekriti ploškama paradajza, poslagati u tepsiju i još malo pouljiti.

 

Peći u pećnici ugrijanoj na 200 stupnjeva oko 40 minuta.

 

I, to je to.

 

Dobar tek!

 

 

 

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...