OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Danas pravimo hrskave pileće ražnjiće, niko im ne može odoljeti

Ovo jednostavno i ukusno jelo gotovo je za 45 minuta, poklanjamo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 05. Sep. 2018  

  • 0

Sastojci

 

500 g pilećeg filea

2 žličice Vegete

300 g širokih zelenih mahuna

3 mrkve

2 jaja

sol

100 g cornflakesa

malo ulja

šareni papar

 

 

Priprema

 

Piletinu narežite na kockice i pospite vegetom.

Mahune skuhajte u slanoj vodi skupa s mrkvom.

Nekoliko mahuna narežite na veličinu kockica mesa.

Jednu mrkvu narežite na ploške te je, ako je deblja, oblikujte u kvadrat. Na drvene štapiće za ražnjiće nanižite naizmjenično meso i povrće.

Jaja razmutite i posolite, a cornflakes usitnite u električnoj sjeckalici. Pripremljene ražnjiće umočite u jaje, a zatim uvaljajte u cornflakes, pa ispecite ražnjiće sa svih strana dok ne postanu zlatne boje. Ražnjiće stavite na ubrus da uklonite višak masnoće.

 

Poslužite uz tartar umak.

 

Prijatno!

 

 

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...