ŠEFIK DŽAFEROVIĆ BRANI RATNOG PREMIJERA: "Haris Silajdžić je časni patriota, to je istina koja se ne može promijeniti..."!

Kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović reagirao je na optužbe za ratne zločine iznesene protiv Harisa Silajdžića, ratnog premijera Republike Bosne i Hercegovine i bivšeg člana Predsjedništva BiH

  • Politika

  • 07. Sep. 2018  07. Sep. 2018

Džaferović je kazao da je riječ o prepoznatljivom rukopisu propagandnog i pseudo-pravnog sistema koji je uspostavio Dodikov režim, a čiji je cilj da promijeni istinu o ratu, da izjednači branioce i agresore, žrtve i zločince.

“Prijava koja je podnesena Tužilaštvu BiH protiv gospodina Harisa Silajdžića još jedan je u nizu pokušaja da se nasilno izmijeni istina o agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Način na koji je ovaj napad na Silajdžića izveden i trenutak koji je odabran za njegovu izvedbu, jasno ukazuju da iza svega stoje politički motivi. I to mora biti rasvijetljeno. Napad na Silajdžića doživljavamo kao napad na časnu borbu bh. patriota”, kazao je Džaferović.

Džaferović je dodao da se sve patriotske snage moraju ujediniti i stati ukraj ovim napadima, čiji je cilj potkopavanje države BiH.

“Silajdžić i ja smo imali različite političke stavove o nekim važnim pitanjima. Ali ovo je pitanje koje nadilazi sva druga pitanja. Ovo je suštinsko pitanje borbe između istine i laži, između dobra i zla. Ništa nije, niti može biti važnije od toga. Tu smo svi jedno. I tu nema razlika. Časna borba Harisa Silajdžića za državu BiH, za istinu i pravdu, nikada ne može biti dovedena u pitanje”, zaključio je Džaferović.

(SB)

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...