OVO SIGURNO NISTE PROBALI: Danas pravimo pizzu od krompira, specijalitet za male i velike

Legendarn talijanski specijalitet na malo drugačiji način, donosimo recept za 6 osoba…

  • Gastro

  • 08. Sep. 2018  

  • 0

Sastojci

 

8 velikih krumpira

3 žličice vegete

300 g šunke za pizzu

500 ml pasiranog paradajza

4 žlice maslinova ulja

2 žličice origana

300 g mozzarelle

 

Priprema

 

Krumpire dobro operite i posušite. Svaki krumpir zarežite i unutrašnjost natrljajte vegetom, stavite u posudu za pečenje kojoj ste dno prekrili vodom i pecite 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C.

 

Izvadite krumpire i u svaki režanj krumpira stavite plošku šunke, zalijte pasiranom rajčicom u koju ste dodali maslinovo ulje i origano, svaki krumpir pospite naribanom mozzarellom i zapecite 7 minuta, odnosno tako dugo dok se sir ne otopi.

 

Posluživanje

 

Poslužite toplo.

 

 

(SB / Coolinarka)

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...