DJEVOJKE SE NALAZILE U ĆELIJAMA ZA ROBOVE: Unuku princeze Karađorđević majka, poznata glumica, jedva spasila iz KANDŽI SEKTE

Da bi postale dio sekte, djevojke i žene su morale da podnesu neku žrtvu, poput obnaženih fotografija ili snimaka u kojima su govorile o članovima svojih porodica, zbog koje bi se kasnije kajale ukoliko ih organizacija razotkrije.

  • Hronika

  • 09. Sep. 2018  

  • 0

Glumica Katarina Oksenberg, kćerka princeze Jelisavete Karađorđević, nakon što je uspjela da izvuče kćerku Indiju iz kandži zloglasne sekte, kaže da je strahovala i za svoj život.

Katarina je sa Indijom prvi put otišla na seminar NXIVM sekte koji je održan 2011. godine u Kaliforniji, misleći da je riječ o kursu biznis vještina.

Ubrzo je shvatila o čemu se zapravo radi, ali Indija je tada već pala pod njihov uticaj.

Kako kaže, nije imala pojma kroz šta prolaze mlade žene koje su članice sekte, ali kada su joj objasnili da funkcioniše na principu “rob-gospodar”, znala je da kćerku mora što prije da izvuče odatle.

Shvatila je da se čitava organizacija zasniva na obmanama, lažima i manipulaciji i odlučila da se bori za

svoje dijete. Katarina ističe da je u tom periodu preživjela pravi pakao.

Sve je počelo kada mi se obratila žena koja je uspjela da izađe iz sekte. Objasnila mi je dinamiku dešavanja, da je postojala hijerarhija i da su žene regrutovane pod izgovorom da su uključene u žensku zajednicu za osnaživanje (DOS).

Da bi postale dio sekte, djevojke i žene su morale da podnesu neku žrtvu, poput obnaženih fotografija ili snimaka u kojima su govorile o članovima svojih porodica, zbog koje bi se kasnije kajale ukoliko ih organizacija razotkrije.

alt

Kada bi ih Kit Rejnijer, vođa sekte, želio za sebe, zbog sopstvenog seksualnog zadovoljstva, djevojke bi bile stavljane na veoma stroge dijete, kako bi izgubile između 500 i 800 kalorija dnevno, što je gladovanje.

Svaka od robinja bila je obavezna da regrutuje još pet, šest djevojaka, tako da se cijela stvar širila veoma brzo.

U borbi za svoje dijete, Katarina je saznala da su djevojke bile zatočene u ćelijama za robove i da su im noge i ruke bile vezane. Kada bi pokušale da se izbave iz okova, za to bi im trebalo 30 do 40 minuta.

Glumica se nakon tog saznanaja povezala sa Frenkom Parlatom, bivšim predstavnikom za štampu NXVIM, koji se prvi okrenuo protiv ove grupe i razotkrio je.

Udruženim snagama radili su na prikupljanju što više dokaza koji bi doveli do hapšenja Rejnijera, zbog čega su rizikovali svoje živote. Tokom tog perioda, primili su veliki broj prijetnji zato što su željeli da razotkriju kult i pomognu ženama da izađu iz njega.

Bila sam upozorena da ne idem u Meksiko jer bi me ubili. Dobijala sam prijeteća pisma meksičkih advokata i meksičkog državnog tužioca koja je izdao Emiliano Salinas koji vodi NXIVM Meksiko. Oni su me optužili za prevaru i iznuđivanje, piše Telegraf.rs.

Katarina i Parlat zaustavili su veliki broj žena da se priključe sekti kada su počeli da je razotkrivaju.

Kad su prikupili dovoljno dokaza, slučaj su prijavili nadležnima, a u martu ove godine Rejnijer je uhapšen. Ubrzo nakon toga uhapšenai su i drugi čelnici kulta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...