ZA ONE KOJI DRŽE LINIJU: Danas pravimo izvrsni čips od paradajza, idealnu grickalicu za cijelu obitelj

Crispy Parmesan Tomato Chips, jednostavna je i zdrava grickalica….

 

  • Gastro

  • 10. Sep. 2018  

  • 0

Sastojci

 

Paradajz

Sol

Papar

Bosiljak

Peršin

Chilli

Parmezan

Česnjak

 

Priprema

 

Pećnicu zagrijati na 220 stupnjeva Celzijusa.

 

Paradajz oprati, posušiti i narezati na fete, pa ih poredati u pleh obložen s da lista papira za pečenje.

 

Paradajz posoliti, popapriti, nakapati s malo maslinovog ulja i staviti peći. 

 

Nakon nekoliko minuta smanjiti temperaturu na 75 stupnjeva Celzijusa.

 

Poslije sat i pol vremena paradajz izvaditi iz pećnice i posuti ga parmezanom i začinskim biljem, te vratiti na daljnje pečenje/sušenje. 

 

Ako je paradajz jako mesnat i primjetite da je pustio puno soka/tekućine možete izvući gornji list pek papira, ako je mokar, te nastaviti peći/sušiti na suhom papiru (donjem).

 

I, to je to.

 

Dobar tek!

 

 

 

 

 

(SB)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...