FAHRUDEEN RADONPLAZONČIĆ: Pogledajte urnebesno besmislenu anketu u "Dnevnom Avazu", protiv koga će remizirati obrazovanje?!

Najtiražniji i najugledniji stranački biliten u regiji, "Dnevni Avaz", poznat je i po tome što neobično mnogo drži do svojih čitatelja, najviše zahvaljujući mudroj konsultantskoj politici svog utemeljitelja Fahrudeena Radonplazončića

  • Mini market

  • 11. Sep. 2018  11. Sep. 2018

Istovremeno, dovitljivi urednici "Avaza" svakodnevno se potrude da svoje čitaoce zabave, razgale, opuste kakvom prigodnom novinarskom blasfemijom, kardinalnom greškicom, nepismenim šegama, neslanim provalama i doskočicama, zabavnim besposlicama i urnebesnim besmislicama.

"Avaz" je u današnjem broju u svojoj redovnoj rubrici ispitao "vox populi", bilo naroda i raspoloženje javnosti u vezi sa školskim programima u Bosni i Hercegovini. Anketirani građani, piše Radon-bilten "Nisu zadovoljni školskim sistemom u BiH".

Raspoloženje građana dobilo je i svoju grafičku prezentaciju, iz koje se, crno, na žutom može vidjeti da je čak devedeset odsto anketiranih građana na temu obrazovanja u BiH prognoziralo da će biti remi, dok se za "poraz" izjasnilo simboličnih deset odsto ispitanika.

Ko će i protiv koga remizirati, i ko će od koga izgubiti, u "Avazovoj" anketi nije otkriveno. Da remiziramo, odnosno rezimiramo: obrazovanje, školovanje, pismenost na teškom su gubitku, bez šanse na remi, u srazu sa "Avazom" i njegovim konsultantom!

(SB)

trenutak ...